Τα παιδιά κάθονται στο πίσω κάθισμα και γκρινιάζουν. Ενήλικοι πλήττουν κατά τη διάρκεια ενός πολύωρου ταξιδιού που σύμφωνα με έρευνες ψυχολόγων νιώθουν τις περισσότερες φορές απομονωμένοι. Συνήθεις εικόνες που βιώνουν συχνά-πυκνά πολλοί οδηγοί και ιδιαίτερα οι γονείς που προσπαθούν να ξεγελάσουν τα αγγελούδια τους με διάφορα κόλπα για να καθήσουν ήσυχα. Η General Motors σκέφτεται να κάνει την αυτοκινούμενη ζωή των πίσω επιβατών πιο ευχάριστη και δραστήρια και μάλλον τα καθιερωμένα DVD players στα προσκέφαλα πολλών νέων μοντέλων ίσως να αποτελέσουν στο εγγύς μέλλον μια ξεπερασμένη τεχνολογική λύση.
Το νέο πρότζεκτ ονομάζεται Windows of Opportunity (WOO) ή καλύτερα διαδραστικά παράθυρα. Η νέα προηγμένη τεχνολογία εξελίχθηκε από την GM σε συνεργασία με ισραηλινούς φοιτητές της τοπικής Ακαδημίας Τεχνών και Ντιζάιν, οι οποίοι παρουσίασαν τα πρώτα τεχνολογικά δείγματα γραφής τους. Τα συγκεκριμένα διαδραστικά παράθυρα δίνουν τη δυνατότητα στους πίσω επιβάτες να ζωγραφίζουν, να συνδέονται με άλλα οχήματα - κάτι σαν την εφαρμογή wifi - με στόχο οι πίσω επιβάτες να μένουν πάντα ξύπνιοι! Οι εφευρετικοί Ισραηλινοί έχουν ήδη στα σκαριά τέσσερις εφαρμογές. Ανάμεσα σε αυτές η Foofu, όπου οι μικροί επιβάτες μπορούν να ζωγραφίζουν επάνω στο παράθυρο σε διάφορα χρωματιστά «συννεφάκια» όπως όταν θαμπώνουν τα κλασικά τζάμια. Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι η εφαρμογή Pond, μέσω της οποίας μπορούμε να στείλουμε μηνύματα στα άλλα αυτοκίνητα, να δώσουμε πληροφορίες για τα αγαπημένα τραγούδια μας κ.ά. Η εφαρμογή Spindow δίνει τη δυνατότητα να περιηγηθούμε όπως στο Ιnternet για τα σημεία που περνάμε με το αυτοκίνητό μας, ενώ η πιο ενδιαφέρουσα για τα παιδιά θα είναι η Otto όπου ένα πουλάκι φαίνεται να πετάει επάνω στο παράθυρο ενώ τα παιδιά μπορούν να το κατευθύνουν μέσω των προηγμένων παραθύρων που έχουν touch screen. Προς το παρόν η General Motors δεν έχει ανακοινώσει πότε θα εφαρμόσει αυτήν την πρωτοποριακή τεχνολογία.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ