Η παρουσίαση της πρώτης γενιάς Civic πραγματοποιήθηκε πριν από 40 χρόνια. Συνολικά από εκείνη τη χρονιά έχουν παραχθεί εννέα γενιές, με τις συνολικές πωλήσεις των αυτοκινήτων να ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια μονάδες.

Η δεύτερη γενιά παρουσιάστηκε το 1979 και μέχρι τότε οι πωλήσεις του Civic ξεπέρασαν το ορόσημο των 2,5 εκατ. αυτοκινήτων.

Η τρίτη γενιά κρατήθηκε στην αγορά μόνο για τέσσερα χρόνια (1983-1987) ενώ το κύριο χαρακτηριστικό της τέταρτης γενιάς ήταν ότι όλες οι εκδόσεις Civic απέκτησαν τετραβάλβιδους κινητήρες. Η αεροδυναμική και η οικονομία ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της πέμπτης γενιάς Civic. Οι πωλήσεις πήγαν αρκετά καλά, κάτι που φαίνεται από το γεγονός πως η παραγωγή του μικρού αυτοκινήτου της Honda ξεπέρασε τα 10 εκατ. στο διάστημα που πωλούνταν η συγκεκριμένη γενιά.

Ο πρώτος κινητήρας ντίζελ τοποθετήθηκε σε Civic το 1995 στην έκτη γενιά. Η αυξανόμενη περιβαλλοντική ευαισθησία οδήγησε στη δημιουργία του Civic Hybrid (αρχές του 2000). Για την ασφάλειά του, το Civic τιμήθηκε με το υψηλότερο σκορ όλων των εποχών του Euro NCAP για την ασφάλεια των πεζών. Για τη γενιά του 2006 η Honda χώρισε το μοντέλο σε δύο διαφορετικές πλατφόρμες, μία για την εγχώρια αγορά και τη Β. Αμερική και την άλλη για την ευρωπαϊκή αγορά.

Τέλος, εδώ και λίγο χρονικό διάστημα κυκλοφορεί στην αγορά η ένατη γενιά.