Κλίμα σύγκλισης σε ορισμένα σημεία και διαφωνίας σε άλλα μετέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στους συνομιλητές του μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Στη συζήτηση για τα εργασιακά, αναφερόμενος στην απαίτηση για περικοπή του 13ου και 14ου μισθού σχολίασε πως «αυτό θα φέρει πιο κοντά τη λαϊκή εξέγερση, η οποία θα ξεκινήσει από δω και θα φτάσει μέχρι το Βερολίνο».

Ο κ. Καρατζαφέρης δεν διαφώνησε μόνο στην κατάργηση των «δώρων» αλλά και στη μείωση του κατώτερου μισθού, λέγοντας ότι «δεν εξυπηρετεί σε τίποτα παρά μόνο στην ύφεση».

Προέβλεψε ότι οι Ευρωπαίοι, ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις λάβει η ελληνική κυβέρνηση, «δεν θα μάς αφήσουν και τελικώς θα μας δώσουν το δάνειο», ενώ όταν η συζήτηση έφθασε στην πιθανότητα να ζητηθούν υπογραφές των πολιτικών αρχηγών στο κείμενο του μίνι Μνημονίου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ φέρεται να είπε: «Δεν ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν έχει προσωποπαγές σύστημα αλλά συνταγματική δημοκρατία;» για να προσθέσει: «Δεν βάζω την υπογραφή μου». Μάλιστα πρότεινε να ζητηθεί η γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κατά πόσον οι αξιώσεις της τρόικας είναι συμβατές με τη Συνθήκη της Λισαβώνας.

Οσον αφορά την επιτροπεία παρατήρησε ότι «δεν είναι θέμα απώλειας της εθνικής κυριαρχίας αλλά κατοχής και ο Ελληνας δεν ανέχεται νέα κατοχή». Τέλος, τόνισε ότι οι μετοχές των τραπεζών μετά το κούρεμα πρέπει να είναι κοινές.