Ανάμεσα στα αποφάγια από το μεγάλο φαγοπότι, που συνεχίζει να απασχολεί έως σήμερα τους αρμοδίους, είναι και ο τρόπος που γίνονται συγκεκριμένες προμήθειες του οργανισμού.

Ειδικότερα από ευρήματα ελέγχων εντοπίστηκε ότι σε περισσότερες από 50 περιπτώσεις συμβάσεων υπήρξαν προβλήματα είτε επειδή έγινε απευθείας ανάθεση και δεν πραγματοποιήθηκε πρόχειρος διαγωνισμός όπως έπρεπε για έργα κόστους άνω των 15.000 ευρώ, είτε επειδή δεν παρουσιάστηκε υπογεγραμμένη σύμβαση ή η ανάθεση του έργου δεν έγινε από το αρμόδιο Τμήμα Προμηθειών αλλά απευθείας από συγκεκριμένο τμηματάρχη που έλαβε προσφορά από μία και μόνο εταιρεία. Ή ακόμα επειδή ο συγκεκριμένος τμηματάρχης ήταν αυτός που σε δεκάδες περιπτώσεις είχε εισηγηθεί την επιλογή προμηθευτή η οποία τελικά εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Μάλιστα, πρόσφατα διακόπηκε από το ΔΣ διαδικασία προμήθειας καθώς έγινε αντιληπτό ότι οι αναθέσεις είχαν σπάσει σε μικρότερα ποσά ώστε να παρακαμφθεί ο διαγωνισμός.

Από τα ευρήματα ελέγχων που έγιναν στο παρελθόν προέκυπτε πως δεν υπάρχει ειδικός κανονισμός που να εξασφαλίζει ότι ακολουθούνται οι ίδιες διαδικασίες για την ανάθεση παρόμοιων έργων και την προμήθεια υλικών.