Εκατοντάδες ήταν οι φίλοι και οι θαυμαστές οι οποίοι μαζί με τους συγγενείς της Ετα Τζέιμς συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο Λος Αντζελες για να της πουν το τελευταίο αντίο. Ανάμεσα σε εκείνους που θέλησαν να αποχαιρετήσουν οκτώ ημέρες μετά τον θάνατό της από λευχαιμία την 73χρονη θρυλική ερμηνεύτρια του ρυθμ εν μπλουζ ήταν η Κριστίνα Αγκιλέρα και ο Στιβ Γουόντερ. Η Κριστίνα Αγκιλέρα μάλιστα ερμήνευσε το τραγούδι με το οποίο η Ετα Τζέιμς έγινε διάσημη, το «At Last», και ο Στιβ Γουόντερ τραγούδησε τρεις επιτυχίες της – ανάμεσά τους το «Shelter in the Rain» – συνοδευόμενος από εκκλησιαστική χορωδία.

Η φωνή της Ετα Τζέιμς έχει συνοδεύσει αναρίθμητα ζευγάρια στον πρώτο τους χορό μετά τον γάμο, ενώ την αισθησιακή της φωνή επέλεξε και το προεδρικό ζεύγος των Ηνωμένων Πολιτειών – ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα – στον χορό κατά την ανάληψη των καθηκόντων του. Γι’ αυτό και ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι «θα θυμόμαστε την Ετα για τη θρυλική φωνή της και την εθνική μουσική μας κληρονομιά».

Η ερμηνεύτρια του «Τell Mama», η οποία στη ζωή της αντιμετώπισε πρόβλημα εθισμού στα ναρκωτικά και ειδικά στην ηρωίνη, είδε την καριέρα της να απογειώνεται όταν το 1984 τραγούδησε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες, ενώ δέκα χρόνια αργότερα κέρδισε το πρώτο της βραβείο Γκράμι, για να ακολουθήσουν δύο ακόμη.