Η δόνηση προερχόταν από τον ίδιο εστιακό χώρο απ΄ όπου χθες, στις 6.24 το πρωί, σημειώθηκε ο σεισμός των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσαλλονίκης, η δόνηση χαρακτηρίζεται ισχυρή και προερχόταν από απόσταση 247 χιλιομέτρων νότια-νοτιοανατολικά της Αθήνας ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 46 χιλιόμετρα στο θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Σαντορίνης και σε βάθος 10 χιλιομέτρων.
 
Από την σεισμική δόνηση μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, αλλά δύο μικροτραυματισμοί.

Δεν συσχετίζονται ο σημερινός και ο χθεσινός σεισμός, μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, με την όποια δραστηριότητα παρατηρείται στον ηφαιστειακό χώρο της Νέας Καμένης στη Σαντορίνη, δήλωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος.  

Ο  σημερινός σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ, δεν ήταν ούτε δίδυμος με τον χθεσινό είπε ο κ. Μακρόπουλος.

«Ηταν ενας διαφορετικός σεισμός. Τέτοια φαινόμενα είχαμε και στο παρελθόν στη Δυτική Ελλάδα που εκτονώθηκαν. Ειναι θετικό ότι δεν ήταν μεγάλο το εστιακό τους βάθος».
 
Σε ότι αφορά τη Σαντορίνη, ο καθηγητής δήλωσε ότι «υπάρχει μια δραστηριότητα πάνω στη Νέα Καμένη, που έχει ξεκινήσει από τις αρχες του 2011. Ο ΟΑΣΠ και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα έχουν εγκαταστήσει 21 σεισμογράφους και παρακολουθούν όλα τα δεδομένα. Το φαινόμενο βρίσκεται στην αρχή του κίτρινου, με βάση την επιστημονική κλίμακα πράσινο - κίτρινο- ροζ - κόκκινο.Το παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή. Δεν είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται από τη μία μέρα στην άλλη».
 
«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ενόψει και της τουριστικής περίοδου, για να μην πληγεί η τουριστική κίνηση και οι αφίξεις στο νησί», επισήμανε, τέλος, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από