Στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκεται ένας ακόμη κουμπάρος, αυτή τη φορά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Πρόκειται για τον Ανδρέα Λεούδη, ο οποίος διορίστηκε γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ενώ διετέλεσε και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κοζάνης έχει παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο ΣΔΟΕ για το έργο της αποναρκοθέτησης του Γράμμου, με προϋ-

πολογισμό 4,5 εκατ. ευρώ, το οποίο ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία, παρά το γεγονός ότι υπεύθυνος είναι ο στρατός όσον αφορά την έγκριση και την εποπτεία. Στα πρακτικά μάλιστα της Επιτροπής Διενέργειας, Αξιολόγησης και Εισήγησης για ανάθεση έργου διαπιστώθηκε η παραποίηση υπογραφών, ενώ αφήνονται υπόνοιες για συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι.

Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από ΕΔΕ που διεξήχθη το πρώτο τρίμηνο του 2010, στο πόρισμα της οποίας γίνεται λόγος και για άλλες δύο υποθέσεις καταχρηστικής διαχείρισης δημόσιου χρήματος κατά τη διάρκεια της θητείας του Ανδρέα Λεούδη.

Η πρώτη αφορά διπλοπληρωμές τιμολογίων, υπερκοστολογήσεις δράσεων, παραποιήσεις υπηρεσιακών πρωτοκόλλων και ελλιπείς φακέλους, ενώ η δεύτερη κατατμήσεις έργων προβολής του Νομού Κοζάνης, ώστε να είναι νόμιμες οι απευθείας αναθέσεις ύψους 150.000 ευρώ.