Το Μνημόνιο πέτυχε ως σχέδιο φτωχοποίησης των Ελλήνων και κατάργησης του κοινωνικού συμβολαίου, είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Ιωνία.

Ο επικεφαλής του κόμματος είπε στην ίδια εκδήλωση ότι το λεγόμενο PSI εξελίσσεται σε μεγάλη κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων και σε ωραίο πλιάτσικο για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους ιδιώτες ομολογιούχους, για να υπενθυμίσει εν συνεχεία στον Λουκά Παπαδήμο ότι δεν είναι πλέον αντιπρόεδρος της ΕΚΤ αλλά Πρωθυπουργός που οφείλει να υπερασπίζεται όχι τα συμφέροντα των τραπεζών αλλά τα δικαιώματα του λαού.

Πρόσθεσε ότι κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον Πρωθυπουργό ότι χρεοκοπία δεν σημαίνει μόνο να μην έχουν λεφτά οι τράπεζες, αλλά και να καταρρεύσουν τα Ταμεία και να μην έχουν να δώσουν συντάξεις.

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε: «Δεν είναι τυχαίο ότι αποσυντίθεται μία γιγαντιαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και παρουσιάζονται φαινόμενα τραγελαφικά, όπως προχθές στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο». Και κατέληξε λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ καταρρέει και παίρνει μαζί του και την κυβέρνηση του Μνημονίου αφού «γελοιοποιούνται λέγοντας ότι δεν διάβασαν το Μνημόνιο».