Η κατάρρευση της χρηματιστηριακής MF Global κόστισε πολύ στους πελάτες της. Η εταιρεία φαλίρισε και 1,2 δισ. δολάρια από τα χρήματα τους «αγνοούνται». Από τη χρεοκοπία της όμως χτυπήθηκε και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Η χρηματιστηριακή είχε συνδρομές για περίπου 600 τερματικά του Bloomberg. Από αυτά με τα πορτοκαλί γράμματα στη μαύρη οθόνη, όπου δίνονται σε πραγματικό χρόνο όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για κάθε γκόλντεν μπόι της Γουόλ Στριτ, από τα ωροσκόπια μέχρι τις τιμές των CDS. Αυτό μεταφράζεται σε έσοδα περί το 1 εκατ. δολάρια μηνιαίως για το Bloomberg. Αποτέλεσμα; Οι υπάλληλοι του πρακτορείου έπεσαν έξω κατά 12% στον στόχο των πωλήσεων του 2011 και πιθανόν αυτό να επηρεάσει και τα μπόνους τους. Παρότι η χασούρα της τάξης του 1 εκατ. δολ. δεν είναι και τίποτα σπουδαίο για το Bloomberg που βγάζει περί τα 7 δισ. δολ. ετησίως, δείχνει ωστόσο τη σχέση – αν όχι εξάρτηση – του πρακτορείου με τη Γουόλ Στριτ και τις επιδόσεις της.

Το Bloomberg έχει πάνω από 340.000 συνδρομές για τα τερματικά του παγκοσμίως και τα έσοδα από αυτές αντιστοιχούν περίπου στο 85% των συνολικών εσόδων του. Λογικό, αφού κάθε συνδρομή κοστίζει περί τα 200.000 δολάρια τον χρόνο. Η πρώτη πτώση σε αυτές τις συνδρομές εμφανίστηκε με την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, η οποία είχε 3.500 συνδρομές.