Τελικώς ο Μικ Τζάγκερ δεν θα κάνει το χατίρι του Ντέιβιντ Κάμερον και δεν θα είναι ο γκεστ σταρ του Great British Tea Party, του τεΐου που θα παραθέσει στο Νταβός της Ελβετίας ο Συντηρητικός βρετανός Πρωθυπουργός. Οι θαυμαστές του πρέπει να αισθάνονται ανακουφισμένοι, καθώς την προηγουμένη η είδηση περί του αντιθέτου που δημοσίευσε η «Σαν» είχε πέσει σαν βόμβα. Μα πώς μπορεί ο πρώην αντάρτης της ροκ, ο οποίος είχε μάλιστα καταδικαστεί το 1967 για ναρκωτικά, να εμφανίζεται στο πλευρό ενός πρωθυπουργού του Συντηρητικού Κόμματος, και μάλιστα στη συνάντηση των πλουσίων και των ισχυρών του κόσμου; Πώς μπορεί ένας καλλιτέχνης με τόσο αντικομφορμιστική δημόσια εικόνα να γίνεται διαφημιστής της Δεξιάς;

Οι κακές γλώσσες είπαν βέβαια πως αυτό αρμόζει απολύτως στον αρχηγό ενός συγκροτήματος, που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελεί μια επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και λειτουργεί σαν πολυεθνική επιχείρηση. Ο Μικ Τζάγκερ έχει περιουσία 200 εκατομμυρίων στερλινών, προσέθεταν και επισήμαιναν επίσης πως, ήδη από το 2003, ο τραγουδιστής του «Sympathy for the Devil» και του «Brown Sugar» έχει χριστεί ιππότης από την ίδια τη βασίλισσα. Ισως, στα 68 του, να πιστεύει πλέον πως οι Συντηρητικοί προστατεύουν τα συμφέροντα των πλουσίων, δηλαδή και τα δικά του, καλύτερα από τους Εργατικούς. Γιατί όχι λοιπόν και με τον Κάμερον; Η συντηρητική «Σαν» υπογράμμιζε μάλιστα πως η Εύα, η εκλιπούσα μητέρα του τραγουδιστή, ήταν δραστήριο μέλος των Τόρις. Ανέφερε επίσης πως κυκλοφορεί από καιρό η φήμη πως και ο Μικ ψηφίζει τους Συντηρητικούς.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ο διάσημος τραγουδιστής ανακοίνωσε ότι δεν θέλει να εμπλακεί στην κομματική διαμάχη και να τον χρησιμοποιούν «σαν πολιτική μπάλα ποδοσφαίρου», και άρα δεν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση του Συντηρητικού Πρωθυπουργού. «Ανέκαθεν απέφευγα την κομματική πολιτική και πήγαινα στο Νταβός ως προσκεκλημένος, καθώς πίστευα ότι έχει ενδιαφέρον… Πάντα ενδιαφερόμουν για την οικονομία και τα παγκόσμια γεγονότα», αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε. «Πιστεύω πως είναι καλύτερα να αρνηθώ την πρόσκληση για το κεντρικό γεγονός και να συντομεύσω την επίσκεψή μου».