Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών αντιμετωπίζει σήμερα την Ουγγαρία (19.00, ΕΤ1) για μία θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Αϊντχόβεν, ενώ η αντίστοιχη ομάδα των ανδρών θα διεκδικήσει την 5η θέση μετά τη χθεσινή ήττα στον προημιτελικό από το Μαυροβούνιο (11-9).

Η Εθνική Γυναικών θέλει να αγωνιστεί σε έναν τελικό για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση μετά το Ζάγκρεμπ το 2010 και φυσικά το περασμένο καλοκαίρι στη Σαγκάη.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης επεσήμανε ότι μπορεί η ελληνική ομάδα να εξασφάλισε την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά, η αποστολή της όμως στο Αϊντχόβεν δεν έχει τελειώσει.

Η Εθνική Ανδρών πάλεψε κόντρα στο Μαυροβούνιο, αλλά ηττήθηκε 11-9. Εχει πετύχει όμως τον στόχο της να προκριθεί στο προολυμπιακό τουρνουά, ενώ αν καταλάβει την 5η θέση θα είναι η δεύτερη καλύτερη στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η Εθνική άγγιξε το τέλειο στο α’ μέρος, όταν προηγήθηκε 4-2 με 4/5 στον παίκτη παραπάνω. Στη συνέχεια όμως τα λάθη έφεραν την ανατροπή και την ήττα. Συνολικά, είχε 6/12 στον παίκτη παραπάνω και τα γκολ πέτυχαν οι: Μιράλης, Ντόσκας από 2, Μυλωνάκης, Κοκκινάκης, Φουντούλης, Μουρίκης, Βουλγαράκης.