Βγήκαν τα μαχαίρια και πάλι στην ΑΕΚ. Λίγη ώρα μετά την ενημέρωση των φιλάθλων από τον Σταύρο Αδαμίδη για τα όσα συνέβησαν στη θητεία του, ο Ντέμης Νικολαΐδης με παρέμβασή του σε ραδιοφωνικό σταθμό άφησε σαφείς αιχμές κατά του Πέτρου Παππά, ενώ κάλεσε τους μετόχους να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν!

Ο Σταύρος Αδαμίδης ισχυρίστηκε πως η ΑΕΚ χρωστά επειδή τα χρήματα των δύο τελευταίων μεγαλομετόχων δόθηκαν για να καλυφθούν χρέη των προηγουμένων.

Ταυτόχρονα αποκάλυψε πως ο ενδιαφερόμενος αγοραστής της ΠΑΕ ήταν ο λιβανέζος επιχειρηματίας και πολιτικός Ουαλίντ Τζουμπλάτ. Είπε ότι έγινε συζήτηση με τον κ. Αντζελος, με τους κκ. Κοσμάτο, Κασνακίδη, ενώ πρόσθεσε ότι έχει γίνει κρούση από ομάδα ελλήνων επιχειρηματιών. Ο ενδιαφερόμενος είναι ο Θεοδόσιος Κυριαζής της εταιρείας Praxis Energy Agents, η οποία δραστηριοποιείται στην εμπορία ναυτιλιακών καυσίμων και λιπαντικών, ενώ ο κ. Κυριαζής είναι οπαδός της ΑΕΚ.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Αργά χθες το βράδυ, πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Διακουμάκος διέψευσε ότι ο κ. Κυριαζής ενδιαφέρεται. Σε ερώτηση της «ΟΜΑΔΑΣ» στον Σταύρο Αδαμίδη τι απαντά, είπε: «Μας μετέφερε το ενδιαφέρον του κ. Κυριαζή συγγενικό του πρόσωπο και τον ενημερώσαμε ότι το Σαββατοκύριακο θα μιλήσει με τον κ. Νοτιά. Προφανώς δεν ήθελε να βγει το όνομά του στη δημοσιότητα».

Ο Αδαμίδης τόνισε ότι το άνοιγμα της ΑΕΚ ήταν μεγαλύτερο απ’ ό,τι τώρα. Μίλησε επίσης για τη Μόργκαν Στάνλεϊ, τονίζοντας ότι όποιος πάρει την ΠΑΕ θα πρέπει ταυτόχρονα να αποπληρώσει και το δάνειο, υπογράμμισε ότι χρειάζονται μέχρι τέλος Μαρτίου 2 εκατ. ευρώ και μέχρι τέλος Ιουνίου άλλα 6 εκατ.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ τόνισε ότι κατέβασε το ρόστερ από τα 17,5 εκατ. ευρώ στα 11,5, είπε και πάλι ότι μόνο ο κόσμος μπορεί να βοηθήσει και υπεραμύνθηκε της πρότασης του Μιχάλη Τροχανά. Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι η ΑΕΚ πρέπει να παίζει στο ΟΑΚΑ και ότι οι Λεονάρντο, Καράμπελας ήθελαν να μείνουν.

Ο ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Λίγη ώρα μετά, ο Ντέμης Νικολαΐδης μίλησε στον Νοva Σπορ FM, αφήνοντας καθαρά αιχμή κατά του Πέτρου Παππά, λέγοντας: «Το πιο αντρίκειο είναι οι μέτοχοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να πληρώσει ο καθένας το ποσοστό που του αναλογεί.

Ηταν 27 εκατ. ευρώ τα χρέη, να μείνουν το ίδιο. Ο κ. Παππάς δωρίζει τις μετοχές του και φεύγει. Πώς φεύγεις; Ενα πράγμα δεν αλλάζει. Οι αριθμοί. Τα χρέη είναι πάρα πολλά. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Εγώ έβαλα δύο εκατ. ευρώ. Αν έχω παραπάνω χρέη, να τα βάλω. Ο καθένας να πληρώσει αυτό που του αναλογεί».

Ο Νικολαΐδης είπε επίσης ότι θα πάει στη συνάντηση της Κυριακής και ότι δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στη διοίκηση.

Η πρότασή του είναι ό,τι ακριβώς είχε πει ο Πέτρος Παππάς στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην «ΟΜΑΔΑ» πριν από έναν μήνα.

ΞΕΧΑΣΕ

Αυτό που δεν είπε ο Ντέμης είναι ότι, ενώ τελειώνοντας η χρήση της περιόδου 2007-08 τα χρέη ήταν 27 εκατ. ευρώ, στις 2 Νοεμβρίου 2008 που αποχώρησε, τα χρέη ήταν συν 18 εκατ.! Τα οποία βέβαια δημιούργησε ο ίδιος όταν, με προπονητή τον Δώνη, αγόρασε τους Σάχα, Τζιμπούρ, Μαϊστόροβιτς, Μπερνς, Πελετιέρι, Χουανφράν, Κυργιάκο, Μπασινά και άλλους. Επίσης, ότι έμειναν απλήρωτες οι προσαυξήσεις των φόρων ύψους 4 εκατ. ευρώ, ότι είχαν προεισπραχθεί τα χρήματα από την Puma Sport Vision και από τη χορηγία της Diners. Ακόμα, δεν είπε ότι μόλις πρόσφατα αποπληρώθηκαν τα δάνεια σε Diners και Ασπίδα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ (ο Νοτιάς έβαλε 1,5 εκατ.) και ότι καταλογίστηκαν στην ΠΑΕ ΑΕΚ 5 εκατ. ευρώ από την υπόθεση του άρθρου 44, αφού τώρα τελείωσαν τα δικαστήρια.