Στη συνέντευξή του ο κ. Ρεν είπε ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και οι θεσμοί της ΕΕ θα χρειασθεί να καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό, ώστε να καταστεί εφικτή η μείωση του δημόσιου χρέους στο 120% του ΑΕΠ ώς το 2020.

Είναι η πρώτη φορά που ένας κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος μιλά ανοικτά για το ενδεχόμενο να χρειασθούν περισσότερα κεφάλαια από τα 130 δισ. ευρώ, ενώ η αναφορά του σε «ευρωπαϊκούς θεσμούς» εκτιμάται ότι αφορά την ΕΚΤ, αν και ο εκπρόσωπος του δήλωσε ότι δεν ασκούνται πιέσεις στην ευρωτράπεζα.

«Ετοιμάζουμε ένα πακέτο που θα ανοίξει το δρόμο για μία σταθερή λύση για την Ελλάδα και σε αυτό το πακέτο, ναι, στη βάση της αναθεωρημένης ανάλυσης για τη βιωσιμότητα του χρέους, είναι πιθανό να υπάρχει κάποια αυξημένη ανάγκη για χρηματοδότηση από τον επίσημο τομέα, αλλά όχι τίποτα δραματικό», σημείωσε.

Αλλά η απαιτούμενη κατανομή των βαρών θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα λάβουν «ο επίσημος τομέας και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί», ανέφερε.

Ο μοναδικός ευρωπαϊκός θεσμός που κατέχει ελληνικά κρατικά ομόλογα είναι η Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα. Εκτιμάται ότι έχει στο χαρτοφυλάκιο της ομόλογα ονομαστικής αξίας τουλάχιστον 45 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από