Καμπανάκι στους Ευρωπαίους να αναλάβουν πιο αποφασιστική δράση για να σταματήσουν το ντόμινο της κρίσης στην ευρωζώνη χτύπησε από το Νταβός ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος που πρότεινε την έκδοση ευρωομολόγων.
Τα «ημίμετρα», όπως τα χαρακτήρισε, που έχουν ληφθεί δεν είναι αρκετά για να βοηθήσουν χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, ενώ ανέφερε ότι οι ασθενέστερες χώρες της ευρωζώνης «έχουν υποβιβαστεί στο στάτους χωρών του Τρίτου Κόσμου». Προειδοποίησε ότι οι εντάσεις μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τα προβλήματα δημιουργούν μεγάλους πολιτικούς και οικονομικούς κινδύνους για την ίδια, απειλώντας ακόμη και την ύπαρξή της.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.«Ενα από τα προβλήματα στην Ελλάδα είναι ότι υπάρχει μια ισχυρή ομάδα που τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας από το ευρώ. Πολλοί ιδιοκτήτες εφημερίδων και επιχειρηματίες έχουν μεγάλο συμφέρον να πληρώσουν φόρους σε δραχμές και όχι σε ευρώ», είπε ο Σόρος, προσθέτοντας ότι ακόμη και αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, αυτό από μόνο του δεν σημαίνει ότι η χώρα θα φύγει από το ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από