Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι απόψε στο Καμπ Νου, στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης (23.00, NS1).

Οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν το παιχνίδι ως τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Οι προπονήσεις τους έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα αποσύρθηκαν σε ξενοδοχείο, ενώ η Ρεάλ θα ταξιδέψει σήμερα μετά την πρωινή προπόνηση στην καταλανική πρωτεύουσα.

Τα απόνερα ωστόσο από την ήττα των Μερένγκες με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι συνεχίζουν να εισχωρούν στα άδυτα του παλατιού της Βασίλισσας.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο ανακοίνωσε χθες πως προτίθεται να χρησιμοποιήσει την πέτρα του σκανδάλου (πάτησε το χέρι του Μέσι) Πέπε αν ξεπεράσει το πρόβλημα μικροτραυματισμού, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η ισπανική ομοσπονδία δεν τον τιμώρησε για την αντιαθλητική του ενέργεια.

Αντιλαμβανόμενος ο Πεπ Γκουαρντιόλα την πρόθεση του Μουρίνιο να ανεβάσει το θερμόμετρο στο Καμπ Νου, καλεί τους οπαδούς της Μπάρτσα να μην έρθουν προκατειλημμένοι στο γήπεδο και να αγνοήσουν τον Πέπε, για να μην επαναληφθούν εικόνες όπως αυτές με τον Λουίς Φίγκο και τη γουρουνοκεφαλή που του είχαν πετάξει.

Οι αποκαλύψεις για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στα αποδυτήρια της Ρεάλ συνεχίστηκαν και χθες, με τη «Mundo Deportivo» να αναφέρει πως ο Μουρίνιο αποκάλεσε τους παίκτες του «οσφυοκάμπτες της Μπαρτσελόνα, που κάνουν την προσευχή τους όταν παίζουν με τους Μπλαουγκράνα».

Η έκρηξη του Μουρίνιο προκλήθηκε όταν έγινε γνωστό πως διεθνής Ισπανός της Ρεάλ έστειλε SMS σε δημοσιογράφο μόλις έμαθε τη σύνθεση της ομάδας πριν από το πρώτο ματς με την Μπάρτσα, στο οποίο έγραφε: «Με αυτήν την ενδεκάδα θα πρέπει να προσευχηθούμε».

Ο Μουρίνιο και τα λαγωνικά του έχουν ξεχυθεί να ανακαλύψουν το «βαθύ λαρύγγι», ενώ χθες διαδόθηκε πως πρόκειται για τον αρχηγό της Ρεάλ Ικερ Κασίγιας, που μαζί με τον Σέρχιο Ράμος συγκρούστηκαν με τον προπονητή τους.

Κασίγιας και Ράμος εμφανίστηκαν χθες χαμογελαστοί στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας τους, σε μία προσπάθεια να πείσουν πως όλα είναι μέλι-γάλα, δηλώνοντας μάλιστα πως «ο Μουρίνιο είναι ο ιδανικός προπονητής για τη Ρεάλ».

Νωρίτερα ο Ράμος διαβεβαίωνε μέσω του twitter πως δεν είχε αντιπαράθεση με τον προπονητή του, με τον οποίον κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας «As» Αλφρέδο Ρελάνο συνέκρινε τον Μουρίνιο με τον δειλό καπετάνιο του «Costa Concordia» γιατί άφησε να διαρρεύσει πως θα φύγει το καλοκαίρι, ενώ ήδη αναφέρεται το όνομα του Ράφα Μπενίτεθ ως πιθανού αντικαταστάτη του.

Ο Μουρίνιο εμφανίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου συνοφρυωμένος, απαντώντας μονολεκτικά όταν οι δημοσιογράφοι τον πολιορκούσαν έπειτα από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Υπογράμμισε πάντως πως δεν δημιουργεί κλίκες στην ομάδα του και έχει την πλήρη στήριξη της διοίκησης, όπως άλλωστε φάνηκε και από τον τρόπο που πιέστηκαν οι παίκτες για τις δηλώσεις τους.