Επιβάλλεται σοβαρότητα απ' όλο το πολιτικό σύστημα στη λεπτή φάση που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα σταθερότητας, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή την απόρριψη από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ διατάξεων που συμπεριελήφθησαν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, για την απόρριψη της επίμαχης διάταξης για το ωράριο των φαρμακείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «δεν αλλάζει η πορεία της κυβέρνησης και του νομοθετικού της έργου. Το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθει στο υπουργικό Συμβούλιο και θα προωθηθεί με τη μορφή νομοσχεδίου».

Σχετικά με τις φήμες και τα σχόλια μερίδας του Τύπου ότι υπάρχουν σκέψεις περί παραίτησης του κ. Παπαδήμου, ο κ. Καψής ήταν κατηγορηματικός και ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ο Πρωθυπουργός έχει αποκλειστικό μέλημα στο μυαλό του την ολοκλήρωση του PSI και την διαπραγμάτευση για το νέο δάνειο και το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας. Το βασικό δεν είναι να παραιτηθούμε, αλλά να προχωρήσουμε όλο το πολιτικό σύστημα για να σταθεί η χώρα».

Ο κ. Καψής απαντώντας σε ερώτηση για εγγυήσεις με υπογραφή των πολιτικών αρχηγών στη νέα σύμβαση, είπε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένος τρόπος δεσμεύσεων που θα ζητηθούν.

Παράλληλα, αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου περί «μακελειού» αν επιδιωχθεί να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου, όπως και του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο πριν το υπογράψει, καθώς και την γενικότερη κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στην απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να θέσει ερώτημα στον Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για το ενδεχόμενο αντικατάστασης των οικονομικών εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, στήριξε τον κ. Παπαϊωάννου λέγοντας ότι «είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και η υπόθεση βρίσκεται στον Άρειο Πάγο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από