Φως στο τούνελ από κάποιον υποψήφιο αγοραστή ή επενδυτή δεν φαίνεται στον ορίζοντα, οι αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών έχουν αρχίσει και κανείς δεν μπορεί να πει πότε και σε ποιον αριθμό θα σταματήσουν. Μετά τον Σάββα Γκέντσογλου και τον Μπερνς, ο Νίκος Καράμπελας αναμένεται να γίνει ο τρίτος που θα αφήσει την ΑΕΚ και μάλλον θα ξενιτευτεί. Ηδη γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Καρλσρούη τον έχει δει σε αρκετά ματς και ένα από αυτό ήταν με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και θέλει να τον αποκτήσει, ενώ γράφουν ότι υπάρχουν άλλες δύο ομάδες από το εξωτερικό που ενδιαφέρονται γι’ αυτόν.

Ο Καράμπελας έχει συζητήσει παρουσία του εκπροσώπου-δικηγόρου του και στο σημερινό ραντεβού που θα έχει με τον Σταύρο Αδαμίδη μάλλον θα λυθεί το συμβόλαιό του, αφού πρώτα χαρίσει μέρος των δεδουλευμένων του στην ΑΕΚ. Σκέψεις για αποχώρηση κάνουν ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και ο Λαγός, ενώ για το πιο ακριβό αυτή τη στιγμή περιουσιακό στοιχείο της Ενωσης, τον Λεονάρντο, ακούγονται πολλά και διάφορα, μέχρι ότι τον θέλει ο Ολυμπιακός, αλλά μόνο αν μείνει ελεύθερος, αν και ο Βραζιλιάνος δεν έχει ακόμα ελληνική υπηκοότητα και οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν θέση για ξένο.

Ο Σταύρος Αδαμίδης έχει πει ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου αύριο και εκεί θα πει πολλά και ίσως αποκαλύψει τα ονόματα των υποψήφιων ενδιαφερομένων για την ΑΕΚ. Εχει την υποχρέωση να το κάνει άλλωστε, όπως έχει υποσχεθεί.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε τόσο κρίσιμο σημείο που φαίνεται και από το εξής περιστατικό: όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι ποδοσφαιριστές βρήκαν κλειδωμένα τα μίνι μπαρ στα δωμάτιά τους στο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κρήτη για τον αγώνα με τον Εργοτέλη. Οταν ρώτησαν γιατί συμβαίνει αυτό, η απάντηση που πήραν από τους υπευθύνους ήταν ότι υπάρχει σχετική απόφαση της διοίκησης λόγω περικοπών και ότι όποιος επιθυμεί να πάρει κάτι πρέπει να πληρώσει τοις μετρητοίς!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΧΑΝΑ

Η μοναδική ελπίδα πάντως που διαφαίνεται αυτή τη στιγμή στον ορίζοντα είναι η πρόταση του Μιχάλη Τροχανά για τη συγκέντρωση της επόμενης Κυριακής (29/1/2012), όπου εκεί ίσως βρεθεί κάποια λύση, έστω και οικονομική βοήθεια για την πολύπαθη ομάδα. Κανείς ακόμα δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι θα δώσουν το «παρών» στο κάλεσμα στα Σπάτα, αλλά μέχρι τώρα ο Τάκης Κανελλόπουλος δήλωσε ότι βλέπει θετικά το θέμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Ντέμης Νικολαΐδης σκέφτεται ανάλογα, ενώ ο Νίκος Νοτιάς ενημέρωσε τον Σταύρο Αδαμίδη πως θα δώσει το «παρών». Ο Παντελής Αθηνής, που δεν είχε προσκληθεί, ζήτησε από τον Μιχάλη Τροχανά να δώσει το «παρών» ως εκπρόσωπος των Ενωσιτών από την Κύπρο και το αίτημά του έγινε δεκτό. Από τη λίστα των προσκληθέντων απουσιάζει το όνομα του Νάσου Θανόπουλου, που είναι ο άνθρωπος που μπορεί να δώσει σημαντική λύση στο δάνειο της Μόργκαν Στάνλεϊ. Η ΟΜΑΔΑ επικοινώνησε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό και μας τόνισε ότι δεν έχει ενημερωθεί για την κίνηση.

Ο ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ

Την όλη κατάσταση περιέγραψε πλήρως με τις δηλώσεις του ο Νίκος Κωστένογλου μετά τον αγώνα εναντίον του Εργοτέλη: «Σχοινοβατούμε κάθε μέρα. Κάτι πρέπει να γίνει σύντομα στην ΑΕΚ. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει καθημερινά. Πάγια θέση μου είναι όχι σε μεταγραφές, αλλά τώρα χάνουμε παίκτες μας από το ρόστερ και δεν μπορούμε να προωθήσουμε άλλους από τις Ακαδημίες. Οσους έχουμε τους αξιοποιούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Η ΑΕΚ είναι σε πολύ δύσκολη θέση και για αυτό λέω συγχαρητήρια στα παιδιά. Δεν θέλω μιζέρια, παρότι έχουμε πρωτόγνωρα προβλήματα για την ιστορία και το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Πρέπει να βρεθεί μια λύση και σύντομα. Υπερβάλλουν εαυτούς τα παιδιά».