Νέο επεισόδιο στην κόντρα Μαραντόνα – Πελέ με αφορμή (ξανά) τον Λιονέλ Μέσι και τα σχόλια που έκανε ο άλλοτε βασιλιάς του ποδοσφαίρου.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Monde», ερωτηθείς αν ο Μέσι είναι ανώτερός του, ο Πελέ, το «μαύρο διαμάντι», είπε: «Κάποιοι θα πουν πως ο Μπετόβεν δεν ήξερε να παίζει πιάνο, πως ο Μιχαήλ Αγγελος δεν ήξερε να ζωγραφίζει και πως ο Πελέ δεν ήξερε να παίζει ποδόσφαιρο. Οταν ο Μέσι πετύχει 1.283 γκολ σαν κι εμένα και κατακτήσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα, τότε ξανασυζητάμε. Το ποδόσφαιρο αλλάζει και τα ρεκόρ υπάρχουν για να σπάνε, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να σπάσουν τα δικά μου. Ο κόσμος με ρωτά συνέχεια: «Πότε θα γεννηθεί ο νέος Πελέ;». Ποτέ. Ο πατέρας και η μητέρα μου έκλεισαν το εργοστάσιο».

Ο Πελέ διεκρίνισε πως θεωρεί αυτή τη στιγμή τον Μέσι κορυφαίο παίκτη του κόσμου, αλλά δεν παρέλειψε να αναφέρει πως το αριστερό του πόδι δεν είναι το ίδιο δυνατό με το δεξί, δεν βάζει πολλά γκολ με κεφαλιά και πως στην Εθνική Αργεντινής δεν έχει την ίδια επιτυχία με αυτήν που γνωρίζει στην Μπαρτσελόνα.

Η απάντηση του Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν άμεση: «Ισως η ηλικία του να επηρεάζει τη σκέψη του. Δεν πρέπει να τον παρεξηγείτε τον τύπο. Τα είκοσι τελευταία χρόνια δεν κάνει τίποτε. Δεν τον βλέπω ούτε στο σούπερ μάρκετ. Δεν ξέρω ακριβώς τι κάνει».

«Συνήθως τον βλέπεις σε τελετές απονομής βραβείων δίπλα στον πρόεδρο της FIFA και μοιάζει με κούκλα που κινείται με τηλεκοντρόλ».

«Απάντηση» στον Πελέ έδωσε και ο Λιονέλ Μέσι, αλλά στον αγωνιστικό χώρο, σημειώνοντας τρία γκολ εναντίον της Μάλαγα το ένα εκ των οποίων με…κεφαλιά.