Αστυνομικοί έκαναν μπλόκο σε οπαδούς του Ολυμπιακού, μόλις αποβιβάστηκαν στον σταθμό Νερατζιώτισσα και προσήγαγε 228, ενώ κατασχέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο από τουλάχιστον 11 βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, βεγγαλικά, ρόπαλα, μαχαίρια, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμα και θανάσιμους τραυματισμούς!

Οι χούλιγκαν, όπως όλα δείχνουν, είχαν συνεννοηθεί μεταξύ τους να «συναντηθούν» κοντά στον σταθμό Ειρήνη. Λίγο πριν από τις έξι, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας Παναθηναϊκού – Δράμας στο ΟΑΚΑ, παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα. Οπαδοί του Παναθηναϊκού άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο και να κατευθύνονται προς τον σταθμό.

Στο μεταξύ τουλάχιστον 250 οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν επιβιβαστεί σε συρμό του ΗΣΑΠ από Πειραιά προς Κηφισιά για να βρεθούν στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι για τον αγώνα των Ερυθρολεύκων με την τοπική ομάδα. Οταν επιχείρησαν να κατέβουν στον σταθμό Ειρήνη οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους το επέτρεψαν. Ταυτόχρονα άλλες δυνάμεις δεν επέτρεψαν ούτε στους αντίπαλους οπαδούς να πλησιάσουν στον σταθμό, αποτρέποντας έτσι επικίνδυνη συνάντηση.

Οι συρμοί με τους οπαδούς του Ολυμπιακού κατευθύνθηκαν στον σταθμό Νερατζιώτισσα, όπου μετά την αποβίβασή τους υπάλληλοι του ΗΣΑΠ βρήκαν στα βαγόνια δέκα μολότοφ έτοιμες προς χρήση και μία φωτοβολίδα. Αστυνομικές δυνάμεις πλαισίωσαν τους οπαδούς που δεν διέθεταν εισιτήρια του αγώνα και προχώρησαν σε έλεγχο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κάποιοι από τους οπαδούς μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς πέταξαν στον δρόμο τα «πυρομαχικά», μεταξύ των οποίων ήταν μία μολότοφ, κουζινομάχαιρο, πέντε σουγιάδες, ξύλινα ρόπαλα, σιδερένιο μαδέρι και μία ζώνη με προσαρμοσμένη σιδηρογροθιά στη θέση της αγκράφας.

Προσήχθησαν 228 άτομα που οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου συνεχίζεται η έρευνα. Τα κατασχεθέντα υλικά μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια όπου διεξάγεται λεπτομερής έλεγχος για δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα στοιχεία. Κρατήθηκαν τρία άτομα που προσήχθησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούν άλλες καταδικαστικές αποφάσεις.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α2

Σοβαρά επεισόδια έγιναν και στην Α2. Στην Πάτρα εκκενώθηκε το γήπεδο στον αγώνα Απόλλων Πάτρας – ΟΦΗ (οι Πατρινοί επικράτησαν στην παράταση), ενώ στον Λαγκαδά την ώρα του αγώνα του τοπικού Ερμή με το Πέραμα ο Νίκος Μίχαλος των φιλοξενουμένων δέχτηκε επίθεση με γροθιές από οπαδό των γηπεδούχων χωρίς οι διαιτητές να διακόψουν το ματς!

Στο αγωνιστικό κομμάτι το Μαρούσι κέρδισε τις εντυπώσεις (στην ήττα του από τον Ολυμπιακό με 89-84) και απέδειξε ότι, αν είχε λυθεί το θέμα του Χόμαν, δεν θα υπήρχε καν πρόβλημα για την παραμονή. Ο Ιβκοβιτς από την πλευρά του είδε και πάλι τους παίκτες του να μένουν… μετεξεταστέοι (μετά τον Ηλυσιακό) αλλά τους κάλυψε τονίζοντας: «Η μεγαλύτερη ευθύνη είναι δική μου».