Όπως ειδικότερα αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου, η εταιρεία «Μπαρτσελόνα Στρατίτζικ Ερμπαν Σίστεμς» στην οποία μέχρι πρότινος μετείχε ο Χοσέ Ασεμπίγιο, ορίστηκε ως Τεχνικός Σύμβουλος της πολιτείας για το έργο του «Ελληνικού», μετά από απόφαση της διϋπουργικής επιτροπής σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Η εταιρεία συνεβλήθη την 1η Σεπτεμβρίου με την πολιτεία και εκπροσώπους της, τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, με σύμβαση στην οποία ορίζονται τα παραδοτέα του έργου και ορίζεται η αμοιβή της εταιρείας συνολικού ύψους 180.000 ευρώ.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου, «στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται όλα τα κόστη και οι δαπάνες της εταιρείας, καθώς και οι δαπάνες για τα απαιτούμενα ταξίδια και διαμονή των μελετητών» και ότι «ο κ. Ασεμπίγιο δεν λαμβάνει καμία περαιτέρω αμοιβή σε προσωπική βάση».

Ο υπουργός ενημερώνει ότι «ο Τεχνικός Σύμβουλος εκπόνησε και κατέθεσε άμεσα προτάσεις οι οποίες οδήγησαν σε ένα στρατηγικό δομικό μοντέλο με προσδιορισμό κτιρίων, προκειμένου να αξιολογηθούν η τυπολογία και η μορφολογία της νέας ανάπτυξης και του πάρκου στην περιοχή, επίσης για να υποστηριχθούν οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις της πολιτείας με ενδιαφερόμενους επενδυτές» και «η πρόταση αυτή συνεισέφερε σημαντικά στο σχεδιασμό, δέχτηκε πολλές παραλλαγές και παρουσιάστηκε στον Τύπο».

Ειδικά για την αμοιβή, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι «με βάση τα προβλεπόμενα στην ελληνική νομοθεσία, μια πολεοδομική μελέτη χωρίς προσδιορισμό κτιρίων, ανέρχεται σε 280.000 ευρώ/στρέμμα, δηλαδή σε 1,7 εκ. ευρώ. Η προμελέτη μιας τέτοιας μελέτης θα ανήρχετο στο 30% αυτού του ποσού, δηλαδή, 510.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Είναι συνεπώς προφανές ότι το ποσό της αμοιβής του Τεχνικού Συμβούλου για την πραγματοποιηθείσα εργασία είναι απολύτως εύλογο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από