«Χρειαζόμαστε ένα μεγαλύτερο τείχος προστασίας», τόνισε στη διάρκεια συνεδρίου στο Βερολίνο.

«Δίχως αυτό, χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες θεμελιωδώς είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα χρέη τους, θα μπορούσαν δυνητικά να εξωθηθούν σε μια κρίση ρευστότητας εξαιτίας του υπέρογκου κόστους χρηματοδότησης», δήλωσε.

Στην ομιλία της, η κυρία Λαγκάρντ κάλεσε επίσης για την πραγματοποίηση βημάτων προς την κατεύθυνση της διασφάλισης ισχυρότερης οικονομικής ανάπτυξης στην ευρωζώνη, καθώς και για τη λήψη μέτρων μεγαλύτερης συνοχής μεταξύ των 17 κρατών-μελών της.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται κινήσεις επιμερισμού της ανάληψης κινδύνου στο τραπεζικό σύστημα και ενίσχυσης της χρηματοοικονομικής εποπτείας.

Επίσης, απευθυνόμενη στην πολιτική ηγεσία τόσο της Ευρώπης όσο και των ΗΠΑ, κάλεσε για τη λήψη δραστικότερων μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης χρέους που μαστίζει τις οικονομίες τους.

Ως μέρος της πολιτικής που θα μπορούσε να ακολουθηθεί στον τομέα αυτόν στην ευρωζώνη, η κυρία Λαγκάρντ κάλεσε για τη δημιουργία ενός φορέα ο οποίος θα είχε τη δυνατότητα συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών.