Το χειροκρότημα προς το πρόσωπό του ήταν ιδιαίτερα ζεστό από τους 7.000 φίλους των Ερυθρολεύκων. Σίγουρα το πιο θερμό που δέχτηκε μέλος της αποστολής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που είχε άλλα δύο πρώην ερυθρόλευκα μέλη (Καζλάουσκας – Σφαιρόπουλος) στη σύνθεσή της.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς μπήκε για τα καλά στις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού κατά την τετραετή παραμονή του στο Λιμάνι. Το πάθος του, ο τσαμπουκάς του, το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του εκτιμήθηκαν δεόντως, έστω και αν πολλές φορές αυτός ο υπέρμετρος ενθουσιασμός (που μετατρεπόταν σε θράσος) του στοίχιζε πολλά στο ίματζ του και όχι μόνο.

ΠΙΟ ΩΡΙΜΟΣ

Ενας παίκτης με τρομερή μπασκετική ευφυΐα, που όμως ξέφευγε συχνά σε σημείο… αλητείας (περίπτωση με Φώτση στην κόντρα του με την εθνική ομάδα και όχι μόνο).

Πλέον δείχνει πολύ πιο ώριμος, πιο κατασταλαγμένος και εκ των πραγμάτων η ζωή στη Ρωσία αλλά και εντός ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλάζει τα δεδομένα.

Εχοντας ένα ηγεμονικό συμβόλαιο στην πρωταθλήτρια Ρωσίας, γνώριζε εκ των προτέρων πως είχε έρθει πλέον ο καιρός να βάλει μυαλό. Γελώντας μάλιστα στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα, παραδεχόταν πως «πλέον έχω γίνει καλό παιδί».

Αν ήθελε ας έκανε και αλλιώς. Αλλωστε οι συνθήκες στη Μόσχα δεν συγκρίνονται με αυτές της αγαπημένης του Αθήνας, όπου είχε πληθώρα επιλογών για τις εξόδους του.

Ο ίδιος περίμενε αυτή τη βραδιά ως μία από τις πιο δύσκολες στην καριέρα του, αλλά η αποθέωση του κόσμου την έκανε σαφώς ευκολότερη. Η ικανοποίησή του ήταν έκδηλη και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους φίλους του Ολυμπιακού (με τους οποίους είχε ιδιαίτερη σχέση) χτυπώντας το χέρι στην καρδιά του.

ΠΑΛΙΕΣ ΑΓΑΠΕΣ

Φυσικά δεν ξέχασε τον μέντορά του στην Εθνική αλλά και στον Ολυμπιακό Ντούσαν Ιβκοβιτς, τον οποίο και ασπάστηκε, ενώ μετά το παιχνίδι πήγε αμέσως στα αποδυτήρια όπου «κατοικούσε» την τελευταία τετραετία για να χαιρετήσει τους πρώην συμπαίκτες του.

Είναι φανερή η αλλαγή νοοτροπίας στον Μίλος Τεόντοσιτς, που δείχνει να μεταμορφώνεται χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερο σε κύκνο, από το ασχημόπαπο που είχε έρθει πιτσιρίκος το 2007 στο Λιμάνι. Και αυτό μόνο καλό μπορεί να του κάνει στη συνέχεια της καριέρας του.