Εμπλοκή και σε στημένους αγώνες ποδοσφαίρου φαίνεται πως είχαν κεντρικοί πρωταγωνιστές του κυκλώματος εκβιαστών που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στις συνομιλίες των φερομένων ως μελών της μαφίας του Θερμαϊκού περιγράφονται με λεπτομέρειες η δράση τους, ο τρόπος που τόκιζαν τα τοκογλυφικά δάνεια που έδιναν, αλλά και ο εκφοβισμός που ακολουθούσε για όσους δεν ήταν «συνεπείς».
Οπως προκύπτει από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του Μάρκου Καραμπέρη με συγκατηγορούμενούς του, υλικό που έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία, το κύκλωμα είχε άμεση ενημέρωση για τα αποτελέσματα αγώνων ακόμη και εθνικών ομάδων ή συλλόγων σε ξένα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.
Είναι χαρακτηριστική η συνομιλία του Καραμπέρη, στον οποίο οι διωκτικές Αρχές χρεώνουν ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα, με κάποιο συνεργάτη του με το ψευδώνυμο Πορτογάλος στις αρχές του περσινού Ιουνίου. Οπως του λέει ο Πορτογάλος, έχει μιλήσει με τον προπονητή της Εθνικής Αλβανίας: «Θα παίξουν στα Τίρανα με το Μόντε Νέγκρο, το Μαυροβούνιο. Εκεί, λέει, μπορούμε και να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Μπορούμε να παίξουμε δυνατά, Μάρκο μου».

Ο ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ. Σε άλλη επικοινωνία, ο κεντρικός κατηγορούμενος συζητά με άγνωστο συνεργάτη του. Μιλούν για κάποιον Σκοπιανό που τους έδωσε μια πληροφορία για έναν αγώνα ομάδας με το όνομα Ντούμπριτσα, η οποία κερδίζει με σκορ 2-0, όπως ακριβώς τους είχε ενημερώσει ο πληροφοριοδότης τους.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, τον περασμένο Ιούλιο ο Καραμπέρης συζητά με το ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ Χρήστο Παπαχατζή. Ο τελευταίος τού διαβάζει μια ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην υπηρεσία του και αφορά τον ίδιο. Οπως του διαβάζει τηλεφωνικά ο Παπαχατζής, ο ανώνυμος πληροφοριοδότης ενημερώνει το ΣΔΟΕ ότι ο Καραμπέρης «απέκτησε μεγάλη ακίνητη περιουσία με παράνομο τρόπο, τοκογλυφία, εκβιασμούς, συνεργοί του είναι τέσσερις κουμπάροι και δύο δικηγόροι». Και προσθέτει για την καταγγελία: «Είναι αχρέωτη, ακόμη την κρατάω εγώ».
Μεταξύ των συνομιλιών που περιλήφθηκαν στη δικογραφία υπάρχουν ορισμένες στις οποίες αναφέρεται το όνομα του 45χρονου επιχειρηματία Λεωνίδα Μαργιόλη, ιδιοκτήτη του εστιατορίου Επτά Θάλασσες που αυτοκτόνησε τον περασμένο Ιούνιο και φέρεται ως θύμα εκβιασμού τού κυκλώματος.
Στις 30 Μαΐου, πριν αυτοκτονήσει ο Μαργιόλης, ο Καραμπέρης μιλά με μια συνεργάτιδά του με το όνομα Ελένη (πρόκειται πιθανόν για την Ελένη Μπούρδα που έχει συλληφθεί ως συνεργάτις του). Ο Καραμπέρης ρωτά αν «ο Λεωνίδας ήρθε ή έστειλε κάτι» κι εκείνη απαντά ότι «περιμένω τον Μαργιόλη να έρθει» για μια επιταγή.
Αμέσως μετά την αυτοκτονία του επιχειρηματία, ο Καραμπέρης μιλά στο τηλέφωνο με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 Γιώργο Φερέτη, στον οποίο, όπως προκύπτει, έχει αναθέσει να μάθει από την Αστυνομία τι έγραφε το σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας πριν πηδήξει στο κενό.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από