Μάρκος Καραμπέρης

Εγκέφαλος της συμμορίας

Ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων που κληρονόμησε από τον πατέρα του Θωμά. Εμφανίζεται ως εγκέφαλος της μεγαλύτερης ομάδας. Είχε εμπλακεί στην υπόθεση Βατοπεδίου, συγκεκριμένα στις ιερές ανταλλαγές στη Νέα Ραιδεστό, το φθινόπωρο του 2008. Σε βίντεο είχε εμφανιστεί να εκβιάζεται από δικηγόρο, σύζυγο της δικηγόρου που χειριζόταν την υπόθεση των ανταλλαγών. Ο Καραμπέρης είναι κουμπάρος και συνεργάτης του Αθ. Πάπιστα, ιδιοκτήτη της εταιρείας Ανθεμιάς ΑΕ η οποία έχτιζε μεζονέτες στα οικόπεδα που κατέληγαν στο Βατοπέδι. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος αντιπεφερειάρχης Ημαθίας με τον ΛΑΟΣ στον συνδυασμό του Κυριάκου Βελόπουλου. Ο αδερφός του, Σωτήρης, είχε ασχοληθεί με τα διοικητικά του Αρη.

Χρήστος Παπαχατζής

Διευθυντής ΣΔΟΕ

Εφοριακός, επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης ΠΑΣΚΕ Εφοριακών, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Στις εσωκομματικές εκλογές του 2007 είχε ταχθεί διακριτικά υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου. Προϊστάμενος Εφοριών επί χρόνια, τοποθετήθηκε το περασμένο καλοκαίρι επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ. Φέρεται να υπερασπίστηκε εφοριακό που είχε συλληφθεί με προσημειωμένα χαρτονομίσματα σε καφετέρια. Στην υπόθεση της τοκογλυφίας, κατηγορείται ότι αποσιώπησε καταγγελίες που έφταναν στο ΣΔΟΕ εις βάρος του Καραμπέρη. Ως στέλεχος του ΣΔΟΕ παρείχε μεταξύ άλλων στοιχεία στις Αρχές και για τη διερεύνηση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Γιώργος Φερέτης

Δημοσιογράφος της ΕΤ3

Γνωστός δημοσιογράφος της ΕΤ3, εργάστηκε χρόνια στην κρατική τηλεόραση κι είχε διατελέσει στο παρελθόν διευθυντής ειδήσεων στο κανάλι, ενώ μετέδιδε επί χρόνια τις στρατιωτικές παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη. Στην αρχή εμφανίστηκε ως θύμα του κυκλώματος από το οποίο δανειζόταν χρήματα, όμως κατέληξε σύμφωνα με τη δικογραφία να κάνει εισπράξεις από τα θύματα είτε προσωπικά ο ίδιος είτε διαθέτοντας τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Γιώργος Θεοδώρου

Τραπεζικός

Βοηθός γενικού διευθυντή του Επιχειρηματικού Κέντρου Βορείου Ελλάδος της Τράπεζας Πειραιώς, ήδη απολύθηκε. Κατηγορείται ότι ενημέρωνε το κύκλωμα για τραπεζικές κινήσεις πελάτη της τράπεζας και ταυτόχρονα θύματος τοκογλυφίας. Από τις συνομιλίες προκύπτει ότι πήρε 10.000 ευρώ και θα ελάμβανε ακόμη 5.000 με αντάλλαγμα την έγκριση δανείου στα μέλη του κυκλώματος από την τράπεζα.

Αθανάσιος Καβρακύρης

Τραπεζικός

Διευθυντής του υποκαταστήματος της Πανελλήνιας Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη. Φέρεται να ενημέρωσε τον Καραμπέρη ότι δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί του ιδίου και της οικογένειάς του από την Αρχή καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος. Στη συνέχεια τον ενημέρωσε ότι άσκησε προσωπικά πίεση για να αρθεί η δέσμευση και εκταμιεύει με εντολή του όλα τα χρήματα.