Τα θανατικά είναι τα πλέον αγαπημένα ατοπήματα των μπλόγκερ. Είναι εκεί ίσως που θεωρούν πως μπορούν να αναμετρηθούν στου ανταγωνισμού και… στου Διγενή τα αλώνια. Ακόμη κι αν οι «ειδήσεις» εξαφανίστηκαν τελικά με ένα κλικ και δεν κυκλοφορούν πλέον ελεύθερα τα πειστήρια του εγκλήματος, κάποιοι δεν δίστασαν – είναι νωπές ακόμη οι μνήμες – να αναγγείλουν το τέλος του Θανάση Βέγγου όταν μπήκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Οχι πως δεν έσπευσαν να αναγγείλουν, θρηνώντας, ακόμη και «τον θάνατο της Τζούλιας Αλεξανδράτου». Οπως έκαναν και με τον νυν δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο και παλαιότερα με τον αοιδό της πίστας Πασχάλη Τερζή (προκαλώντας σοκ στην επίσης αοιδό κόρη του Γιάννα).

Χάρη στους θρήνους των μπλόγκερ έφτασαν πρόσφατα τα κανάλια έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη. Οι ίδιοι μπλόγκερ της αδιασταύρωτης «ενημέρωσης» έσπευσαν να αποκαλύψουν στο πανελλήνιο τις προάλλες πως αυτοκτόνησε ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

Αλλοι πάλι είχαν χτίσει – επαυξάνοντας κατά την προσφιλή τους τακτική – πάνω στην παραίτηση της Μάρας Ζαχαρέα από τον Alpha μήνες πριν γίνει πραγματικότητα, όπως το ένα μετά το άλλο τα μπλογκ έχτισαν τη σχέση του Μιχάλη Χατζηγιάννη με τη Ζέτα Μακρυπούλια, «ανακαλύπτοντας» τα δαχτυλίδια των αρραβώνων, τα στέφανα, ακόμη και την κύηση της δημοφιλούς ηθοποιού. Οπως αντίστοιχα κάποια άλλα μπλογκ – με την προσφιλή τακτική της αναπαραγωγής που φτάνει να θεωρείται «χιονοστιβάδα αλήθειας» – ανακάλυψαν τα προβλήματα στον γάμο του Αδωνη Γεωργιάδη (αμέσως μετά την υπουργοποίησή του).