Ανθρώπους – κλειδιά στη Δικαιοσύνη, την Αστυνομία, το τραπεζικό σύστημα και την Εφορία διέθετε το πολυπλόκαμο κύκλωμα της τοκογλυφίας.

Στις 19 Ιουλίου 2011 κι ενώ έχει ζητηθεί από την Εισαγγελία άρση του τραπεζικού απορρήτου των φερόμενων ως εγκεφάλων του κυκλώματος, άγνωστος ενημερώνει τον Καραμπέρη για την έκδοση του βουλεύματος, με το οποίο ελέγχονταν οι κινήσεις των λογαριασμών. Το ίδιο συνέβη και με το τηλεφωνικό απόρρητο, με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να αλλάξουν αριθμούς. Οι Αρχές θεωρούν υπεύθυνους για τη διαρροή είτε κάποιο από τα τραπεζικά στελέχη είτε κάποιον δικηγόρο. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι η Μαγδαληνή Μελέτη, μητέρα των αδερφών που κατηγορούνται ότι διηύθυναν την τέταρτη εγκληματική ομάδα, κατηγορείται ότι διέθεσε χρήματα για σύναψη τοκογλυφικού δανείου με άτομο που στις μεταξύ τους συνομιλίες αποκαλούν «Κοντό» και από την αστυνομική έρευνα αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για πολύ γνωστό πρώην ποδοσφαιριστή.

Θύμα της πρώτης ομάδας των κατηγορουμένων, που κατάγεται από τη Βέροια, κατέθεσε ότι αναγκάστηκε να αποδεχτεί χρέος 200.000 ευρώ, οπισθογραφώντας ακάλυπτη επιταγή που είχε ο Καραμπέρης στην κατοχή του από τον Αχιλλέα Μπέο, παράγοντας που είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση των στημένων. Μέλη της τρίτης ομάδας φέρονται ότι άρπαξαν θύμα τους από το νοσοκομείο Παπανικολάου, τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητο και τον ξυλοκόπησαν. Στον δρόμο τούς σταμάτησαν αστυνομικοί και συνέλαβαν το… θύμα γιατί διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν εις βάρος του αποφάσεις για χρέη. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας απότακτος αστυνομικός, ο Ευστράτιος Κωνσταντινίδης, που φέρεται να εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα του Καραμπέρη. Επίσης, τρεις εν ενεργεία αστυνομικοί, ο αστυφύλακας Νικόλαος Ηλιάδης που υπηρετεί στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Εβρου και κατηγορείται ότι έδινε πληροφορίες στο κύκλωμα, ο αρχιφύλακας Χαράλαμπος Ανδριώτης στο Τμήμα Λευκού Πύργου που κατηγορείται ότι στρατολογούσε νέα μέλη και ο αρχιφύλακας Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ στο Τμήμα Θερμαϊκού για δωροδοκία.

Ο ηθοποιός Μιχάλης Ιατρόπουλος (δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου) κατηγορείται ότι μεσολάβησε για τη σύναψη ενός τοκογλυφικού δανείου και στη συνέχεια τηλεφώνησε στον δανειζόμενο ζητώντας τα χρήματα.