Ως κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ φίλα προσκείμενο στον Ευάγγελο Βενιζέλο εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος, στέλεχος του ΣΔΟΕ Χρήστος Παπαχατζής. Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην υπόθεση από το βήμα της Βουλής. «Διαβάζω στο παραδημοσιογραφικό σκέλος του Διαδικτύου ότι μια μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη, που εξάρθρωσε τέσσερις συμμορίες οικονομικού εγκλήματος, μπορεί να έχει ενοχλήσει τον υπουργό Οικονομικών γιατί ένας από τους συλληφθέντες ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος των εφοριακών στο παρελθόν, επώνυμος παράγων του ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί να είναι και ψηφοφόρος του υπουργού Οικονομικών, μεταξύ των χιλιάδων, πρέπει να πω, ψηφοφόρων του. Στο παρελθόν. Θα δούμε τώρα. Τίποτε από αυτά δεν τον έσωσε. Παρότι όλοι οι κατηγορούμενοι περιβάλλονται από δικονομικές εγγυήσεις και από το τεκμήριο της αθωότητας, δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις τον φερόμενο ως επικεφαλής μιας οικονομικής συμμορίας να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον ΛΑΟΣ.

Δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις γνωστό, επώνυμο δημοσιογράφο με στενές σχέσεις με τον χώρο της συντηρητικής παράταξης και της Εκκλησίας να προσάγεται κατηγορούμενος. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να συνιστά επιβαρυντική περίπτωση, να κατηγορείται και να συλλαμβάνεται στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και είναι και στέλεχος του συνδικαλιστικού κινήματος. Το ίδιο το ΣΔΟΕ, όμως, αυτοκαθάρθηκε. Και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Αυτά θέλουν μια εγγύηση θεσμική και πολιτική».