Σε τροχιά πώλησης βάζει η διοίκηση του ΟΤΕ τον ελληνικό δορυφόρο Hellas Sat προκειμένου με τα χρήματα που θα πάρει να μπορέσει ο οργανισμός να καλύψει τις πιεστικές οικονομικές ανάγκες του.

Βασικός λόγος για τον οποίο μπαίνει πωλητήριο στον ελληνικό δορυφόρο είναι η αποπληρωμή των δανείων του ΟΤΕ, που ανέρχονται συνολικά σε 5 δισ. ευρώ.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση τον τελικό λόγο για την τύχη του Hellas Sat θα έχει το ελληνικό Δημόσιο, ανέφεραν κύκλοι του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού Μιχάλη Τσαμάζ, οι δανειακές υποχρεώσεις του ΟΤΕ ανέρχονται σε 5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,4 δισ. πρέπει να αποπληρωθούν ή να αναχρηματοδοτηθούν έως το 2014.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, ο κ. Τσαμάζ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει σχέδιο απολύσεων και πως θα συστηθεί εταιρεία transfer, στην οποία θα μεταφερθεί μέρος του προσωπικού του ΟΤΕ προκειμένου να μειωθεί το κόστος το οποίο λαμβάνει υπόψη η ρυθμιστική Αρχή (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ) για τον καθορισμό των τιμών λιανικής.