Ο ΟΦΗ, με τη νίκη του 3-1 εις βάρος του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, έγινε η τελευταία ομάδα, χτες, που εξασφάλισε την συμμετοχή της στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου, οι πρώτοι αγώνες της οποίας θα διεξαχθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Ρότσα στο 35′ για να ισοφαρίσει με υπέροχη ατομική προσπάθεια ο Σίσιτς στο 42′. Ο Μπούρμπος έδωσε προβάδισμα στους Κρητικούς στο 58′ και ο Μάντζιος έκανε το 3-1 στις καθυστερήσεις.

Και οι δύο ομάδες τελείωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Βάντο (ΟΦΗ) στο 54′ με δεύτερη κίτρινη και του Φερνάντες στο 59′ με απευθείας κόκκινη. Είχαν προηγηθεί αυτή την εβδομάδα:

n Η επικράτηση του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των Δικεφάλων στην Τούμπα, όπου επιβλήθηκε με 2-0 της ΑΕΚ. Τα γκολ των Θεσσαλονικέων πέτυχαν ο Λίνο με πέναλτι (που μόνο ο διαιτητής Γιάχος είδε, κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παραπέμπεται να τιμωρηθεί) στο 33′ και ο Αθανασιάδης στο 54′.

Ετσι, ο ΠΑΟΚ πήρε ρεβάνς από την ΑΕΚ η οποία τον είχε αποκλείσει πέρσι στην Τούμπα (1-0 με γκολ του Δέλλα) και στο τέλος είχε κατακτήσει το τρόπαιο του Κυπέλλου.

Η έκπληξη της προημιτελικής φάσης με την πρόκριση του Πανσερραϊκού εις βάρος της Ξάνθης στα Πηγάδια. Οι Σερραίοι νίκησαν 2-1 με ισάριθμα γκολ του Ντα Κόστα στο 45′ και το 62′ παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 25′ όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μαρσελίνιο.

Ο Πανσερραϊκός , ο οποίος στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης είχε αποκλείσει τον Εργοτέλη, είναι η μόνη ομάδα της Β’ Εθνικής που συνεχίζει στον θεσμό του Κυπέλλου.

n Την ερχόμενη Τετάρτη (22 Ιανουαρίου) και στις 22 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι προημιτελικοί του Κυπέλλου. Και σε αυτή την φάση (6η) τα παιχνίδια είναι μονά: 25 Ιανουαρίου. 17:00 ΠΑΟΚ -Ατρόμητος, 20:00 Ολυμπιακός – Πανιώνιος, 22 Φεβρουαρίου. 16:00 ΟΦΗ – Πανσερραϊκός, 19:00 Αστέρας Τρίπολης – Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την κλήρωση της ημιτελικής φάσης, τα ζευγάρια είναι: ΠΑΟΚ ή Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης ή Κέρκυρα, Ολυμπιακός ή Πανιώνιος – ΟΦΗ ή Πανσερραϊκός