Τρίτη και Τετάρτη, η διαιτησία είχε «δύο στα δύο». Σε δύο παιχνίδια, ισάριθμες αποτυχίες από τους διαιτητές.

Ο Κύρκος τα έκανε μαντάρα στην Ξάνθη όταν ακύρωσε χωρίς λόγο γκολ του Μαρκόφσκι. Ο δε Γιάχος ξεπέρασε και τον Σπίλμπεργκ σε φαντασία όταν καταλόγισε το υπέρ του ΠΑΟΚ πέναλτι.

Σε φάση που την παρακολούθησε από κοντά, προτίμησε να ρίξει το μπαλάκι στον βοηθό Κωσταρά. Αυτός είναι ο Γιάχος. Ευθυνόφοβος! Πού ακούστηκε αυτό που έκανε;

Τώρα, τόσο ο Γιάχος όσο και ο Κύρκος παραπέμπονται. Μήπως η ΚΕΔ θα έπρεπε να εμπλουτίσει τον πίνακα των διαιτητών, γιατί σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει ρέφερι ούτε για δείγμα; Φυσικά, τα πυρά πάνε από όλους προς τον Βασσάρα. Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες. Ο Κύρος ήθελε πάντα να είναι ο κορυφαίος. Τα ακούει από την ΑΕΚ και ίσως δεν τον νοιάζει. Αλλά και στα ενδότερα της ΕΠΟ ακούγονται διάφορα για τον τρόπο που ελέγχει ο Βασσάρας τον τομέα της διαιτησίας, καθόσον λέγεται πως δεν λαμβάνει καν υπόψη τις εκθέσεις των παρατηρητών. Στη λογική «αποφασίζει και διατάζει». Επιπρόσθετα, στην ουσία έχει καταργήσει την ΚΕΔ και τους αόρατους επικεφαλής της, βλέποντας και κρίνοντας τις επίμαχες φάσεις από την TV. Νέες μέθοδοι, πρωτοποριακοί.

Σε ό,τι αφορά τον πολύπαθο τομέα της διαιτησίας, οι διαιτητές παραμένουν απλήρωτοι για 13 αγωνιστικές και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Λίγκα δεν πήρε χρήματα από τον ΟΠΑΠ. Υπομονή. Ισως υπάρξουν εξελίξεις λίαν συντόμως. Με νέα χορηγία 28 εκατ. ευρώ για μια τριετία και όχι με αυτό το ποσό για ένα μόνο έτος.

Να τονιστεί ότι κούρεμα θα υπάρξει και στη Β’ Εθνική. Με λιγότερα χρήματα και με την προσδοκία ότι θα προκύψουν συμβιβασμοί και λύσεις κοινής αποδοχής από όλους τους εμπλεκόμενους. Διαφορικά, δεν θα εκταμιευτούν τα ευρώ.