Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού έχει ως ακολούθως:

«Η συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν σημαντική και ουσιαστική. Συζητήσαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις, ειδικότερα τις διαβουλεύσεις με την τρόικα και τη διαδικασία του PSI. Η συζήτηση έγινε μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα και οι πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαίωσαν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στην ολοκλήρωση του έργου της».

Νωρίτερα, ο κ. Παπαδήμος ζήτησε απόλυτη συνοχή και στήριξη στο έργο της κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος τέθηκαν όλα τα θέματα, στα οποία η κυβέρνηση πρέπει να έχει μια σαφή θέση, εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ενώ υπήρξε και εκτενής ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Την Τετάρτη ο κ. Παπαδήμος συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, συζήτησαν την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις εξελίξεις στις χώρες της ευρωζώνης και δόθηκε βάρος στις διαπραγματεύσεις που αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Στο επίκεντρο τέθηκε και η πορεία του PSI όπου, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τον Γ.Παπανδρέου, αναλυτικά, για τις κρίσιμες συζητήσεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες διασταυρωμένες πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν και τις πολιτικές εξελίξεις που απορρέουν από τα ανωτέρω κρίσιμα ζητήματα.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον Πρωθυπουργό, τα άλλα δυο κόμματα να καταστήσουν ξεκάθαρη την στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση καθώς παρατηρούνται αρρυθμίες.

Η πορεία των διαπραγματεύσεων για το PSI και το νεο δανειακό πρόγραμμα καθώς και οι πολιτικές εξελίξεις που προσδιορίζουν απασχόλησαν και τη συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.