Ειδικότερα, το διήμερο 3-4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η προγραμματική Εθνική Συνδιάσκεψη, το διήμερο 10-11 Μαρτίου θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Κινήματος και το διήμερο 17-18 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου.

Είναι πιθανό, όμως, η εκλογή προέδρου να μετακινηθεί για μία ή δύο εβδομάδες, στην περίπτωση κατά την οποία δεν έχει εγκριθεί το PSI και δεν έχει ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση.
 
Η απόφαση αυτή, όπως και όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν χθες από το Πολιτικό Συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου έγινε χωρίς αντιπαραθέσεις, ήταν ομόφωνες.

Μεταξύ άλλων, αποφασίσθηκε η συγκρότηση δύο Επιτροπών, η πρώτη από τις οποίες θα αναλάβει να συντάξει την εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό και η δεύτερη την εισήγηση για το Νέο Πρόγραμμα.

Και οι δύο εισηγήσεις θα πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ώστε από την 1η Φεβρουαρίου - σύμφωνα με την απόφαση - να αρχίσει ο διάλογος στις κομματικές οργανώσεις.

Σχετικά με την «προεκλογική εκστρατεία» των υποψηφίων προέδρων, δύο μέλη του ΠΣ, η Έφη Χαλάτση και ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρότειναν οι υποψήφιοι να έχουν κοινές παρουσίες και να μην οργανώνει ο καθένας τις δικές του.

Η απόφαση για το θέμα αυτό, καθώς και για το αν θα υπάρχει κώδικας δεοντολογίας δεσμευτικός για όλους τους υποψηφίους, θα ληφθεί στη επόμενη συνεδρίαση του οργάνου.

Στο μεταξύ, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να αναχωρήσει την Παρασκευή το απόγευμα ή το πρωί του Σαββάτου για το Πουέρτο Ρίκο, όπου θα προεδρεύσει του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
 
Σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, οι οποίοι συζητούν μεταξύ τους τα θέματα που έχει θέσει η τρόικα και τους αφορούν άμεσα.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι επικουρικές συντάξεις, ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα και περικοπές στις ΔΕΚΟ.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου υπήρξε συμφωνία να υποστηριχθεί η πρόταση του κ. Κουτρουμάνη για την επίλυση του προβλήματος των Επικουρικών Ταμείων.

Αναφορικά με τα δύο άλλα θέματα, τονίσθηκε ότι θα πρέπει να αναμένεται η κατάληξη του διαλόγου των κοινωνικών εταίρων, με την επισήμανση ότι θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε περιθώριο ώστε να αποφευχθούν κυρίως οι περικοπές στον 13ο και 14ο μισθό.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε το Πολιτικό Συμβούλιο και για το ενδεχόμενο να γίνει απόψε το βράδυ σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Επισήμανε ότι στη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Πρωθυπουργό, έθεσε το θέμα της στάσης που τηρούν τα δύο άλλα κόμματα τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση και ιδιαιτέρως η ΝΔ. Οπως είπε το θέμα αυτό προτίθεται να το θέσει μετ' επιτάσεως, καθώς θεωρεί ότι η ΝΔ δεν είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις της.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ οι υπουργοί της στις συνεδριάσεις του υπουργικού Συμβουλίου συμφωνούν σε όλα, στη συνέχεια οι βουλευτές της καταψηφίζουν άρθρα νομοσχεδίων με τα οποία έχουν συμφωνήσει οι υπουργοί, κολακεύοντας διάφορες κοινωνικές ομάδες, δίνοντας την εντύπωση ότι αποδέχονται τα αιτήματά τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από