Νεφώσεις που σταδιακά από τα δυτικά θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, λίγες βροχές στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, καταιγίδες από το βράδυ κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και χιονοπτώσεις στα δυτικά ορεινά και το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, αναμένουν οι μετεωρολόγοι την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα, ενώ θα χιονίσει σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Παγετός θα εκδηλωθεί και πάλι τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά που στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -15 έως 10 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 14 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά, κυρίως στα νότια, σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί με τάσεις ενίσχυσης το βράδυ σε σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στον Κορινθιακό θα διατηρηθεί το δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν, αναμένονται την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με μικρή εξασθένηση το απόγευμα.

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και παγετό τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 8 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Το Σάββατο προβλέπεται σταδιακή μεταβολή του καιρού σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο και τις τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Στην κεντρική και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές. Από τις προμεσημβρινές ώρες και από βορειοδυτικά θα αρχίσει βαθμιαία βελτίωση του καιρού.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Ν-ΝΔ 7 με 8 μποφόρ, αλλά βαθμιαία και από τα βορειοδυτικά θα αρχίσουν να στρέφονται σε ΒΔ με την ίδια ένταση. Σε τοπικό επίπεδο τόσο οι νοτιάδες όσο και οι βορειοδυτικοί άνεμοι είναι πιθανό να φθάσουν για λίγο και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές και πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Την Κυριακή στην ανατολική και τη νότια νησιωτική Ελλάδα η μέρα θα ξεκινήσει με τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά καταιγίδες, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια από το πρωί.

Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 με 8 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα στα δυτικά θα αρχίσουν να στρέφονται σε Δ-ΝΔ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της στα ηπειρωτικά.

Τη Δευτέρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα δυτικά κυρίως μετά το μεσημέρι. Τη νύχτα είναι πιθανό να βρέξει στη νότια χώρα και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 3 με 5 και αργότερα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Την Τρίτη προβλέπονται σε όλη τη χώρα νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά. Οι νοτιάδες θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.