Νέες κλήσεις με παραλήπτες τουλάχιστον οκτώ πρόσωπα, χρηματιστές και πρώην στελέχη του ΟΤΕ, που εμπλέκονται στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, ετοιμάζονται να στείλουν οι τρεις εφέτες-ειδικοί ανακριτές.
Οι χρηματιστές είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιοποίνων πράξεων και στο πρώτο στάδιο της έρευνας που διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου. Ωστόσο στον κατάλογο των κατηγορουμένων προστίθενται και πρώην στελέχη του ΟΤΕ, από τους λογαριασμούς των οποίων δεν πέρασαν ύποπτα εμβάσματα, όπως συνέβη με άλλους συναδέλφους τους, αλλά οι δικαστές διαπίστωσαν ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Λαμβάνοντας υπόψη τους το γεγονός ότι είχαν διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις διαδικασίες για τη σύμβαση μεταξύ ΟΤΕ και Siemens για την ψηφιακοποίηση του δικτύου του Οργανισμού, τους καλούν να εξηγήσουν κάτω από ποιες συνθήκες αποκτήθηκαν τα επίμαχα περιουσιακά στοιχεία.
Και ενώ η ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, ο ΟΤΕ αναμένει την έκδοση της απόφασης του γερμανικού δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου έχουν προσφύγει οι νόμιμοι εκπρόσωποί του διεκδικώντας αποζημίωση 57 εκατ. ευρώ για ζημιά που φέρεται ότι υπέστη ο Οργανισμός από την υπογραφή της σύμβασης. Για τον ακριβή προσδιορισμό μάλιστα του ύψους της ζημιάς ο ΟΤΕ έχει απευθυνθεί σε κυπριακή εταιρεία αναθέτοντάς της τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από