Ιστορίες φορολογικής τρέλας καταγράφονται καθημερινά με τις παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης σε πολυκατοικίες, στις οποίες συγκατοικούν φυσικά και νομικά πρόσωπα. Το πρόβλημα γεννάται από την απαίτηση του νομοθέτη μέχρι την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο από τις 15 Οκτωβρίου 2012, τα μεν φυσικά πρόσωπα να δικαιούνται πετρέλαιο θέρμανσης με μειωμένο ειδικό φόρο 60 ευρώ το χιλιόλιτρο, τα δε νομικά πρόσωπα να καλούνται να ζεσταθούν με το ακριβό πετρέλαιο με φόρο 412 ευρώ. Και επειδή η παραγγελία ανά πολυκατοικία είναι μία, τα νομικά πρόσωπα ζεσταίνονται με φθηνό πετρέλαιο και καλούνται στη συνέχεια να υποβάλλουν δηλώσεις στην Εφορία για την κατανάλωση πετρελαίου που πραγματοποίησαν και να πληρώσουν τους έξτρα φόρους που τους αναλογούν.
Το υπουργείο Οικονομικών θεωρούσε ότι το σύστημα μπορούσε να εφαρμοστεί(!), όπως προκύπτει όμως από εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου το μπέρδεμα είναι απίστευτο.
Στην εγκύκλιο ο κ. Οικονόμου ξεκαθαρίζει:
1. Αρμόδιοι για διευκρινίσεις είναι οι διακινητές πετρελαίου θέρμανσης...
2. Ο διαχειριστής οφείλει να γνωρίζει τα πρόσωπα που κατοικούν στο κτίριο τη διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει, προκειμένου να παραγγέλλει τον σωστό τύπο πετρελαίου.
3. Σε κτίριο που έχει μισθωθεί από νομικό πρόσωπο αλλά χρησιμοποιείται ως κατοικία υπαλλήλων του, αν τα παραστατικά εκδίδονται στο όνομα του νομικού προσώπου και λογίζονται ως δαπάνες του, παραδίδεται πετρέλαιο κίνησης, αν όμως η δαπάνη βαρύνει τους υπαλλήλους παραδίδεται πετρέλαιο θέρμανσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από