Αποκλειστικά στα κρίσιμα θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της κρίσης αφοσιώνεται ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, καθώς το κλίμα που διαμορφώνεται διεθνώς για τη χώρα γίνεται συνεχώς δυσμενέστερο. Η έλευση του επικεφαλής των διαπραγματευτών για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων Τσαρλς Νταλάρα αύριο και η αναμενόμενη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση σηματοδοτεί ένα δίμηνο εντατικών διαβουλεύσεων ώς τα τέλη Μαρτίου. Την Παρασκευή φτάνουν στην Αθήνα και οι επικεφαλής της τρόικας για να διαπραγματευτούν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο κ. Παπαδήμος άρχισε ήδη από χθες εντατικές διαβουλεύσεις με υπουργούς (χθες συναντήθηκε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημ. Ρέππα) ώστε να κλείσουν οι εκκρεμότητες έναντι της τρόικας. Παράλληλα, στην πρώτη συνέντευξή του ως Πρωθυπουργού στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ξεκαθάρισε ότι «η δραχμή δεν αποτελεί επιλογή» και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ενόψει των λήξεων ομολόγων 14,5 δισ. ευρώ στα μέσα Μαρτίου.

Κατά τον κ. Παπαδήμο, οι πολίτες στηρίζουν τις πολιτικές της κυβέρνησης. «Βρισκόμαστε παράλληλα σε δύο διαδικασίες, εσωτερικής υποτίμησης και δημοσιονομικής εξυγίανσης, οι οποίες προφανώς προκαλούν πόνο, οδηγούν σε μείωση του πραγματικού εισοδήματος και σε αύξηση της ανεργίας. Ομως αυτές οι συνέπειες είναι προσωρινές», τόνισε ο Πρωθυπουργός.