ΡΩΣΙΑ

Στον Ειρηνικό Ωκεανό έπεσαν τμήματα του ρωσικού διαστημικού οχήματος Phobos-Grunt. Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο μπήκε στην ατμόσφαιρα χθες, ωστόσο οι επιστήμονες δεν γνώριζαν πού και πότε θα συντριβεί. Το Phobos-Grunt είχε εκτοξευθεί από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ τον περασμένο Νοέμβριο με προορισμό τον Αρη.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Για τέταρτη συνεχή μέρα γέμισαν χθες πολλές ρουμανικές πόλεις από χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους εναντίον της κυβέρνησης και των μέτρων λιτότητας που έχει λάβει. «Κάτω ο Μπασέσκου» ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην Πλατεία Πανεπιστημίου εναντίον του προέδρου της χώρας.

ΙΡΑΝ

Επιστολή, το ακριβές περιεχόμενο της οποίας αρνείται να αποκαλύψει, ισχυρίζεται ότι έλαβε η Τεχεράνη από την Ουάσιγκτον για τα Στενά του Ορμούζ. Αγνωστες παραμένουν και οι προθέσεις της ιρανικής κυβέρνησης για το αν θα απαντήσει στην αμερικανική επιστολή.

ΑΛΒΑΝΙΑ

Αγνωστη παραμένει η αιτία που προκάλεσε τη βύθιση ενός τάνκερ λίγο αφότου άδειασε τα καύσιμα που μετέφερε σε δεξαμενές τρία μίλια από το λιμάνι του Δυρραχίου. Και τα είκοσι μέλη του γεωργιανού πληρώματος που επέβαιναν στο υπό σημαία Σιέρα Λεόνε «Edirne» σώθηκαν.

ΤΑΪΒΑΝ

Ο απερχόμενος πρόεδρος Μα Γινγκ Τζέου του κόμματος Κουομιντάνγκ κέρδισε δεύτερη θητεία υποσχόμενος να βελτιώσει περαιτέρω τις σχέσεις με την Κίνα, η οποία θεωρεί το νησί αποσχισθείσα επαρχία της. Η κύρια αντίπαλός του, η Τσάι Ινγκ Γουέν, παραιτήθηκε από αρχηγός του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος.