Είκοσι ανεγκέφαλοι κουκουλοφόροι χάλασαν τη βραδιά που πρόσφεραν Αρης και Παναθηναϊκός με συναρπαστικό ματς.

Το ταμπλό του Αλεξανδρείου έγραφε 68-72 (Kερούς 18, Ταπούτος 13 – Μπατίστ 21, Διαμαντίδης 14), οι παίκτες των δύο ομάδων και οι διαιτητές ήταν ήδη στα αποδυτήρια, όταν οι κουκουλοφόροι πηδούσαν το κάγκελο της θύρας 6.

Κατευθύνθηκαν προς το βοηθητικό γήπεδο κι εκεί τους έκλεισαν τον δρόμο με επιτυχία άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας.

Εκσφενδονίστηκαν δύο καρέκλες, ενώ γροθιά δέχθηκε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, Γιάννης Δαμιανίδης, ο οποίος ήταν παρών στην εστία των γεγονότων με στόχο να προλάβει κλιμάκωση των επεισοδίων.

Πρωτοφανές περιστατικό αποτελεί για το τμήμα μπάσκετ του Αρη η εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και δείχνει εκνευρισμό στις τάξεις του συλλόγου. Το φιτίλι άναψε η μέτρια διαιτησία των Πηλοΐδη, Σώμου, Πουρσανίδη. Ρεαλιστής ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, δεν επικεντρώθηκε στο ζήτημα.

«Είμαι αποφασισμένος να φτάσει η ομάδα σε τέτοιο σημείο, ώστε να είναι σε θέση να ξεπερνάει τις αντιξοότητες που θα δημιουργούνται από παράγοντες του ματς.

Δεν είναι ώρα να διαμαρτυρόμαστε», δήλωσε ο προπονητής του Αρη και σωστά ανέστρεψε το κλίμα έντασης που προκλήθηκε με προβοκατόρικη ερώτηση («σας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ ή απλά να κερδίζει η ομάδα σας;») στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

«Ο κόουτς έχει προσφέρει πάρα πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. Toν σέβομαι, γιατί με την παρουσία του εδώ κοσμεί το πρωτάθλημα», πρόσθεσε ο προπονητής των Κίτρινων. Ο Ομπράντοβιτς ανταπέδωσε με δύο φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, όταν έσβησαν οι κάμερες.

n Στην Καβάλα το θρίλερ με νίκη (78-73) των γηπεδούχων απέναντι στον Ηλυσιακό έκρινε ο Στεφανίδης, ευστοχώντας σε δύο βολές στα 18».