Μπορεί ο Νιάζι Κούτσι να ήταν ο χρυσός σκόρερ στη σπουδαία νίκη (1-0) του Πανιωνίου επί του Παναιτωλικού χθες στη Νέα Σμύρνη, στο τέλος του αγώνα όμως ο τιμής ένεκεν αρχηγός Εντβιν Τσότσαλιτς ήταν αυτός που αποθεώθηκε.

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν το τελευταίο για τον βόσνιο αμυντικό με τη φανέλα του Πανιώνιου και στο τέλος ο κόσμος τον αποθέωσε. Ο Τσότσαλιτς θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μακάμπι Χάιφα και αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για τον Ακη Μάντζιο ο τρόπος με τον οποίο θα καταφέρει να καλύψει το κενό που αφήνει. Κενό που δείχνει δυσαναπλήρωτο.

«Η κορυφαία στιγμή μου στον Πανιώνιο ήταν όταν αποκλείσαμε τον Παναθηναϊκό από το Κύπελλο, αλλά και σήμερα που φόρεσα το περιβραχιόνιο», δήλωσε συγκινημένος ο Τσότσαλιτς.

Με κεκτημένη ταχύτητα από την πρόκριση στο Κύπελλο εις βάρος του Παναθηναϊκού, ο Πανιώνιος μπήκε φουριόζος στο γήπεδο εκμεταλλευόμενος το πάθος και το ταλέντο των παικτών του. Μάλιστα θα μπορούσε να καθαρίσει νωρίς νωρίς το ματς, αλλά ο Κούτσι ήταν… αλλού.

Ο Πανιώνιος στηρίχτηκε στο νέο αίμα, Αμπντουλάγιεφ, Σκέμπρι, Σάμαρη και Σιόβα που έκαναν πολύ καλή εμφάνιση, χωρίς βεβαίως να μπορεί να παραγνωριστεί η πολύτιμη συνεισφορά των Ρόβα, Ομο και Ρόκα, ο οποίος περιόρισε τον πάντα επικίνδυνο Καμαρά.

Το γκολ του Κούτσι στο 53′ από την καταπληκτική κάθετη πάσα του Σκέμπρι αφύπνισε τους φιλοξενούμενους, αλλά για ακόμη μία φορά ο Παναιτωλικός έδειξε πως διανύει περίοδο αγωνιστικής κάμψης.

«Εγινε μοιρασμένο το παιχνίδι. Ο Πανιώνιος ήταν πιο ικανός και μας κέρδισε. Είμαστε στενοχωρημένοι γιατί θέλαμε κάτι παραπάνω, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι αφού μας περιμένει δύσκολη συνέχεια», δήλωσε ο Μπάμπης Τεννές.

Ο Ακης Μάντζιος τόνισε: «Ημασταν καλύτεροι του αντιπάλου μας – κατά κράτος. Κάναμε ευκαιρίες, ήμασταν κυρίαρχοι και είχαμε πλήρη κατοχή της μπάλας. Από εκεί και πέρα, συνεχίζουμε. Εχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Ηταν μια σημαντική νίκη».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθήνας).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Σιδεράκης, Ομο, Ρόβας, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Πετκάκης, Αμπντουλάγιεφ (66′ Γουνδουλάκης), Σάμαρης (83′ Κούρντι), Κούτσι, Ρόκας, Σκέμπρι (90’+1′ Κουλουχέρης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπλάζιτς, Σιόντης, Αντι, Ετζέγκελε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Μουμίν (59′ Φερνάντες), Πασάς (46′ Καραμαλίκης), Χαριστέας, Ρότσα, Καμαρά.