Εξαρση της εγκληματικότητας με θύματα δύο ηλικιωμένους αλλά και δεκάδες ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις, σημειώθηκε και πάλι τις τελευταίες ημέρες. Μια 74χρονη βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της στον Εσταυρωμένο στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η άτυχη γυναίκα πέθανε από ασφυξία ενώ υπέστη και σεξουαλική κακοποίηση. Οι δράστες την φίμωσαν και την έδεσαν χειροπόδαρα για να ψάξουν ανενόχλητοι το σπίτι της και προκειμένου να τους αποκαλύψει πού είχε κρυμμένα τα χρήματα την χτύπησαν πολλές φορές στο κεφάλι, στα χέρια, στα πόδια και τις έσπασαν τα πλευρά.

Ενας 89χρονος επίσης βρέθηκε νεκρός χθες το βράδυ στον Αγιο Παντελεήμονα. Το διαμέρισμά του έφερε ίχνη διάρρηξης και το θύμα κακώσεις. Ληστές βασάνισαν ανάπηρο ηλικιωμένο στην Εύβοια, τον οποίο έδεσαν χειροπόδαρα και τον χτυπούσαν μέχρι να τους αποκαλύψει πού είχε κρυμμένα τα χρήματα.

Νεκρός από σφαίρες αστυνομικών έπεσε το βράδυ της Παρασκευής 41χρονος έλληνας που είχε αποφυλακιστεί τον Αύγουστο από τις φυλακές της Λάρισας καταδικασμένος για ληστείες. Προηγουμένως είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία με συνεργό σε κατάστημα στη Νέα Πέραμο.