Στην Ατική προβλέπονται σήμερα λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθεί χιονόνερο και ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 6 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα θαλάσσια μέχρι 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Συνθήκες ολικού παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, όπου σε ορισμένες περιοχές καταγράφονται πολικές θερμοκρασίες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Φλώρινας, όπου το πρωί ο υδράργυρος έδειξε -24 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα, και παρά την ηλιοφάνεια, ο υδράργυρος είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Στη Φλώρινα ο υδράργυρος έδειξε το πρωί -24 βαθμούς Κελσίου, ενώ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών τα σχολεία στους δήμους Φλώρινας και Πρεσπών παραμένουν κλειστά. Για τον ίδιο λόγο τα σχολεία στην Καστοριά άνοιξαν στις 9.15 το πρωί.

Ηλιοφάνεια με τσουχτερό κρύο επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία, όπου λόγω του παγετού κάποιοι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε παγίδες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, καθώς και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου. Εξάλλου, με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων προ το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, στο όρος Βόρας.

Την Τρίτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα υπάρχουν νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και στις περισσότερες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τον 1 βαθμό Κελσίου, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος βόρεια τοπικά θα είναι ολικός.