«Τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση δεν μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν κρυφτό. Πρέπει να μιλήσουν καθαρά και να πουν στον ελληνικό λαό, ποιο είναι το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που προτείνουν» συνέχισε και επεσήμανε ότι «ο κίνδυνος της καταστροφής εξαιτίας των μικροπολιτικών παιχνιδιών στα οποία επιδίδονται είναι ορατός και ο ελληνικός λαός δε θα επιτρέψει το χάος εξαιτίας της ανικανότητας και του εγκληματικού λαϊκισμού τους».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας με έμφαση επανέλαβε το αίτημά της η ΕΚΤ να συμμετάσχει στην ανταλλαγή των ομολόγων χωρίς αυτή να κερδοσκοπήσει τονίζοντας ότι έτσι θα μειωθεί το ελληνικό χρέος περίπου 18 δισεκ. ευρώ.

Είπε μάλιστα ότι η συμμετοχή της ΕΚΤ στο PSI θα δώσει οριστική λύση στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ενώ παράλληλα επανέλαβε και τις προτάσεις κοινωνικού χαρακτήρα που δημοσιοποιήθηκαν προχθές για την αποφόρτιση της κοινωνικής έντασης.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στο αίτημά της για αποπληρωμή των χρεών του κράτους προς ιδιώτες ύψους περίπου 7,5 δισεκ. ευρώ εκ των οποίων εκτίμησε ότι 2 δισεκ. ευρώ θα επιστρέψουν στα κρατικά ταμεία μέσω της φορολογίας και σημείωσε ότι πρόκειται για πρόταση που έχει θέσει στην τρόικα η οποία είναι έτοιμη να την αποδεχτεί.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την ικανοποίησή της που όπως είπε διάβασε στις εφημερίδες ότι και άλλα κόμματα καταθέτουν παρεμφερείς προτάσεις με αυτές του κόμματός της ενώ αμφισβήτησε τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν τη Δημοκρατική Συμμαχία με ποσοστά κάτω του 3%.

«Θα τα πάρει ο αέρας μαζί με την αξιοπιστία αυτών που τα οργάνωσαν το βράδυ των επερχόμενων εκλογών», και είπε πως «Ανάταξη Δημιουργική – Ευαισθησία Κοινωνική» είναι η κεντρική πολιτική κατεύθυνση του κόμματος.

Επιπρόσθετα με σκληρή γλώσσα αποδοκίμασε τοΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ και τα κατηγόρησε ότι υπονομεύουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και παράλληλα την προσπάθεια για να αποφευχθεί η καταστροφή.

Η λέξη ντροπή, συμπλήρωσε, ταιριάζει σε αυτά τα κόμματα.

Είπε ότι βλέπει στην τηλεόραση υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να βρίζουν ο ένας τον άλλο γιατί προτιμούν διαφορετικό αρχηγό, για τη ΝΔ ανέφερε ότι «ξυπνούν αντιπολίτευση το πρωί και κοιμούνται ως συμπολίτευση το βράδυ μπλεγμένοι από τη μία στη μέχρι πρότινος αντιμνημονειακή ρητορεία τους και από την άλλη στο ημερολόγιο και την ημέρα των εκλογών», και για τον ΛΑΟΣ ότι ψάχνει να βρει αν θέλει να μείνει ή να αποχωρήσει από την κυβέρνηση «επιδιδόμενος σε συνεχείς κυβιστήσεις ο αρχηγός του».

Εξαπέλυσε όμως και προσωπικές επιθέσεις κατά των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά.

Χαρακτήρισε εγκληματικές τις σκέψεις του πρώην πρωθυπουργού περί δημοψηφίσματος και κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για λαϊκισμό και δημαγωγία.

«Αποδειχθήκαμε στην Ευρώπη ο μόνος αξιόπιστος συνομιλητής και εταίρος τη στιγμή που το κύρος του κ. Παπανδρέου έτεινε σταδιακώς να καταρρακωθεί και ελπίδα του κ. Σαμαρά ήταν να τελειώνουν οι συνεδριάσεις του Λαϊκού Κόμματος χωρίς κάποιος να τον έχει εξυβρίσει», είπε συγκεκριμένα και υπενθύμισε ότι η πρόταση του κόμματος της στο εναλλακτικό μεσοπρόθεσμο πέρασε παμψηφεί στο κόμμα των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων Δημοκρατών.