Μιλάνο – Παρίσι – Λονδίνο: το τρίγωνο όπου εκτυλίχθηκε το τελευταίο επεισόδιο της σαπουνόπερας των μεταγραφών του Πάτο και του Τέβες.

Ολα είχαν κανονιστεί. Η Παρί Σεν Ζερμέν θα κατέβαλλε στη Μίλαν 28 εκατ. ευρώ «κας» συν 7 εκατ. με τη μορφή μπόνους για να φέρει στη γαλλική πρωτεύουσα τον Αλεξάντρε Πάτο.

Τα γαλλικά μέσα με πρώτη την «Εκίπ» θεωρούσαν βέβαιη τη μεταγραφή του «Πάπια», αναφέροντας μάλιστα και λεπτομέρειες. Το συμβόλαιο του παίκτη θα είχε διάρκεια τριάμισι έτη και οι ετήσιες αποδοχές θα κυμαίνονταν από 6 έως 7 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή ο ισχυρός άνδρας της Μίλαν Αντριάνο Γκαλιάνι ταξίδευε στο Λονδίνο συνοδευόμενος από τον δικηγόρο Λορέντσο Κανταμέσα και τον μάνατζερ Τζουζέπε Ρίσο για να «κλείσει» τη μεταγραφή του Τέβες προσφέροντας τα ίδια χρήματα (25+3 εκατ. ευρώ) με την Ιντερ. Σε δηλώσεις του ο μεγαλομέτοχος της Νερατζούρι Μάσιμο Μοράτι θεωρούσε «χαμένη υπόθεση» για την ομάδα του τη μεταγραφή του Τέβες.

Νωρίς το απόγευμα όλα κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα. Η Μίλαν μέσω της ιστοσελίδας της ενημέρωνε ότι ο Πάτο παραμένει στο Μιλάνο, ενώ ο ίδιος ο παίκτης ανέφερε: «Η Μίλαν είναι το σπίτι μου. Δεν θέλω να διακόψω την καριέρα μου με τους Ροσονέρι μετά την κατάκτηση των δύο πρώτων τίτλων μου με αυτή τη φανέλα. Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Μπερλουσκόνι, τον σύλλογο και τους φιλάθλους που πάντα πίστευαν σε μένα».

Οι δηλώσεις του Πάτο ανάγκασαν τον Γκαλιάνι να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με τη Μάντσεστερ Σίτι για τον Τέβες, ενώ «πάγωσαν» την Παρί Σεν Ζερμέν που για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων εβδομάδων λαμβάνει αρνητική απάντηση, έχοντας προηγουμένως διαρρεύσει στον Τύπο λεπτομέρειες μιας «συμφωνίας» που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Είχε προηγηθεί το ναυάγιο της μεταγραφής του Μπέκαμ, την οποία θεωρούσαν σχεδόν βέβαιη οι σεΐχηδες του γαλλικού συλλόγου.

Ο γαλλικός σύλλογος ωστόσο δεν απογοητεύεται. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Parisien», η Παρί Σεν Ζερμέν κινείται για την απόκτηση του Κακά, καθώς η Ρεάλ φαίνεται διατεθειμένη να διαπραγματευτεί για τον Βραζιλιάνο, ενώ αργά το βράδυ έγινε γνωστό πως ενδιαφέρεται και για τον Τέβες!

Η Παρί Σεν Ζερμέν περιορίστηκε χθες στην παρουσίαση του βραζιλιάνου αμυντικού Μάξγουελ που απέκτησε από την Μπαρτσελόνα αντί 4 εκατ. ευρώ. Οι Μπλαουγκράνα θέλουν να τον αντικαταστήσουν με τον 22χρονο Τζόρντι Αλμπα της Βαλένθια, ενώ θα διεκδικήσουν πιθανότατα το καλοκαίρι και τον Τιάγκο Σίλβα από τη Μίλαν.

nΟ μεταγραφικός πυρετός χτυπάει κόκκινο. Ο Ροναλντίνιο θέλει να φύγει από τη Φλαμένγκο γιατί του χρωστάει χρήματα και να επιστρέψει στην Ευρώπη, ενώ η Τσέλσι ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τη Λιλ για τον Βέλγο Εντέν Αζάρ για τον οποίο προσφέρει 30 εκατ. ευρώ. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Γκάρι Κέιχιλ από την Μπόλτον. Η ΚΠΡ ζήτησε από τους Μπλε τον Αλεξ, ενώ τον κροάτη επιθετικό της Μπάγερν Ιβιτσα Ολιτς διεκδικούν οι Γιουβέντους, Λάτσιο και Βόλφσμπουργκ.

n Η μεγάλη έκπληξη έρχεται από την… Ανγκόλα. Η ομάδα Καμπούσκορπ ανακοίνωσε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ριβάλντο και απομένουν τα τυπικά για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Η απόκτηση στο μεταξύ από τις Χόφενχαϊμ και Βόλφσμπουργκ δύο 13χρονων παικτών έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία.

Ο προπονητής της Βόλφσμπουργκ Φέλιξ Μάγκατ κατηγορεί όσους αντιδρούν για υποκρισία. «Πρέπει να αποκτάς νωρίς τους παίκτες, αν θέλεις να τους εξελίξεις. Ολοι μαζί παίρνουμε τις αποφάσεις για τη δημιουργία ακαδημιών και την επικέντρωση στους νέους», σχολίασε ο ιδιόρρυθμος Μάγκατ.