Ο σκύλος που άνοιξε τον δρόμο για τη… δόξα των αδέσποτων είναι ο Κανέλλος (φωτογραφία). Η ιστορία του είναι γνωστή ακόμη και σήμερα, 4 χρόνια μετά τον θάνατό του. Εγινε τραγούδι από τον Στάθη Δρογώση blog (http://kanelos.blogspot.com), σύνθημα. Πρόκειται για τον αδέσποτο σκύλο του Πολυτεχνείου, στην Πατησίων. Για πολλά χρόνια συνόδευε τους φοιτητές στις πορείες και σύχναζε μαζί τους στα Εξάρχεια.

Σκύλος-σύμβολο των αντιεξουσιαστών, πρωτοστατούσε στις συγκεντρώσεις τους στους δρόμους της Αθήνας και όποτε γίνονταν επεισόδια με την Αστυνομία και τα ΜΑΤ έπαιρνε πάντα το μέρος των διαδηλωτών. Γι’ αυτό και κάποιοι τον θεωρούν ως τον «πατέρα» του Λουκάνικου. Οι φοιτητές τον είχαν σαν σύντροφό τους. Τον φρόντιζαν όταν είχε μείνει παράλυτος και στο τέλος τον έθαψαν σε χώρο του Πολυτεχνείου.

Ο διάδοχος του Κανέλλου έφθασε έως το περιοδικό «Time». Πρόσωπο της χρονιάς στο «Time» για το 2011 ήταν ο… διαδηλωτής. Πρόσωπα δηλαδή από τις διαδηλώσεις στην Αίγυπτο, τις ΗΠΑ αλλά και από την Αθήνα. Ανάμεσα όμως στις φωτογραφίες των διαδηλωτών από την Αθήνα υπήρχε και ένας καφετί σκύλος, o θρυλικός Λουκάνικος. Μάλιστα πέρυσι το καλοκαίρι αρκετοί από τους «Αγανακτισμένους» της πλατείας έλεγαν αστειευόμενοι όταν έβλεπαν τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους να τον βιντεοσκοπούν και να τον φωτογραφίζουν: «Ο Λουκάνικος μας έχει κλέψει όλη τη δόξα». Εχει γίνει κι αυτός τραγούδι, έχει επίσης το δικό του blog (http://loukanikosdog.blogspot.com). Και βέβαια πρωταγωνιστεί σε δεκάδες βιντεάκια στο YouTube.