Ξαφνικά και δύο ημέρες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό έγινε χθες το βράδυ η συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, στο πλαίσιο των συναντήσεων του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το εκτός χθεσινής ατζέντας ραντεβού των δύο ανδρών ορίστηκε την τελευταία στιγμή καθώς την ώρα που οι κ.κ. Παπαδήμος και Παπανδρέου μιλούσαν στο τηλέφωνο από τα γραφεία τους που βρίσκονται σχεδόν δίπλα το ένα με το άλλο στη Βουλή, συμφώνησαν πως από τη στιγμή που είχαν ελεύθερη ώρα θα μπορούσαν να την αξιοποιήσουν για την πραγματοποίηση της συνάντησής τους.
Οι κ.κ. Παπαδήμος και Παπανδρέου συζήτησαν γύρω στη μία ώρα για τις διεθνείς εξελίξεις, την Ελλάδα και την Ευρώπη, όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στο έργο της κυβέρνησης, στην πορεία των διαπραγματεύσεων για την υλοποίηση του PSI και την ολοκλήρωση του νέου προγράμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός δεν έχει καταλήξει ακόμη στο εάν θα συγκαλέσει σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ενώ άφησε να εννοηθεί στη συνομιλία του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι θα καταλήξει στην απόφασή του την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη. Δηλαδή, μετά τις εξελίξεις στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, προκαλούν αβεβαιότητα.

ΘΕΤΙΚΟΣ.Την ίδια στιγμή, συνεργάτες του κ. Σαμαρά διαμηνύουν προκαταβολικά ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα ανταποκριθεί σε μια ενδεχόμενη πρόσκληση του Πρωθυπουργού για κοινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας. Στο γαλάζιο επιτελείο θεωρούν ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η κοινή σύσκεψη, την οποία έχει ζητήσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, και τονίζουν ότι η ΝΔ δεν θα τορπιλίσει μια τέτοια κίνηση, έστω κι αν δεν θεωρεί σκόπιμη μια νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.