Μάρτυρας κατηγορίας του δικηγόρου Νίκου Γοργία, στον οποίο επί χρόνια είχε εμπιστευθεί την υπεράσπιση των συμφερόντων του, θα είναι ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος.

Οι σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας των δύο ανδρών διερράγησαν όταν τον Δεκέμβριο του 2007 ο γνωστός επιχειρηματίας υπέβαλε μήνυση εναντίον του άλλοτε δικηγόρου του κατηγορώντας τον ότι τον εξαπάτησε αποσπώντας του συνολικά 27,3 εκατ. ευρώ.

Ο δικηγόρος Αθηνών με βάση αμετάκλητο πλέον βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών να δικαστεί για απάτη εις βάρος του πρώην εντολέα του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, τον οποίο είχε εκπροσωπήσει στην αντιδικία που είχε με τον αδελφό του Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Ν. Γοργίας φέρεται ότι το χρονικό διάστημα από το 1998 έως το 2007 εξαπάτησε τον Κ. Αγγελόπουλο αποσπώντας του το ποσό των 27,3 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την κατηγορία, ο εμπλεκόμενος δικηγόρος φέρεται να έπεισε τον εντολέα του να του καταβάλει 18,4 εκατ. ευρώ παραπλανώντας τον ότι προχωρούσε σε κατάσχεση 355 εκατ. δολαρίων εις βάρος του αδελφού του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, με τον οποίο το διάστημα εκείνο βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη.

Επιπλέον, κατηγορείται ότι απέσπασε από τον Κ. Αγγελόπουλο 9,6 εκατ. δολάρια για επενδύσεις που δεν έγιναν, ενώ οι Αρχές τού χρεώνουν ότι έλαβε από τον τότε εντολέα του 2,4 εκατ. ευρώ διαβεβαιώνοντάς τον ότι είχε δικαιωθεί στο αστικό μέρος της αντιδικίας που είχε με τον αδελφό του.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε από τη θέση του υπερασπιστή στη θέση του κατηγορουμένου αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει όσα του αποδίδονται, αντιτείνοντας ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν νόμιμες αμοιβές του για την παροχή των δικηγορικών του υπηρεσιών.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του, όπως εκ του αποτελέσματος προέκυψε, δεν έπεισαν τους δικαστές ούτε του Συμβουλίου Εφετών που επικύρωσαν το πρωτόδικο βούλευμα, ενώ η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απέρριψε και την αίτηση αναίρεσής του.