Τον ακολούθησε ο Γιάννης Γκαγκαλούδης και ο βοηθός του Νίκου Λινάρδου, Νίκος Λινοξυλάκης μαζί με μερικούς αστυνομικούς που προσπαθούσαν να αποτρέψουν την έφοδο του 34χρονου μπασκετμπολίστα στα αποδυτήρια των γηπεδούχων. Κατόρθωσαν να συγκρατήσουν τον Κόμματο, που βουρκωμένος εξαπέλυε μύδρους εναντίον του Ελληνιάδη, με τον οποίο συνεργάζονταν μέχρι πριν από δύο εβδομάδες στο Μαρούσι. Ο πρώην μάνατζερ του Αμαρουσίου, σύμφωνα με τα όσα ισχυριζόταν ο Κόμματος, τον προκάλεσε κατά τη διάρκεια του αγώνα απειλώντας τον πως «θα τον τελειώσει από το μπάσκετ».

«Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο», του αποκρίθηκε ο Ελληνιάδης, όταν τελικά βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο στα αποδυτήρια του Ικάρου. «Σας παρακαλώ, είναι αποδυτήρια εδώ μέσα. Δεν πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν. Δεν είναι δυνατόν» φώναζε ο προπονητής του Ικάρου Αρης Λυκογιάννης προς τους αστυνομικούς, από τους οποίους ουσιαστικά ξέφυγε ο Κόμματος όταν πίστεψαν πως είχε ηρεμήσει και θα έφευγε για τα αποδυτήρια της ομάδας του.

Ευτυχώς οι παρόντες επενέβησαν κατευναστικά, ο Κόμματος έμεινε στις φωνές και με κόκκινα μάτια αποχώρησε. «Ρωτήστε τον κ. Ελληνιάδη τι είπε. Εκείνος ξέρει καλύτερα», δήλωσε μετά, ενώ όταν του μεταφέρθηκε πως ο μάνατζερ του Ικάρου υποστηρίζει πως δεν είπε τίποτα ο Κόμματος αποκρίθηκε: «Ετσι έλεγε και το καλοκαίρι, με την Εθνική…».

Για το πρωτοφανές επεισόδιο, μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου τόσο ο Γιάννης Γκαγκαλούδης όσο και ο Νίκος Λινάρδος. Ο παίκτης φωτογράφισε τον Ελληνιάδη: «Είναι ντροπή και αίσχος. Κάποιοι πρέπει να σέβονται ορισμένες αξίες. Ο Νέστορας είναι παντελονάτος. Είναι δικαίωμα του καθενός να πηγαίνει στον Ικαρο γιατί έχει οικογένεια, όμως δεν του έχουμε δώσει δικαίωμα να μας συμπεριφέρεται έτσι». Ο Λινάρδος τον κατονόμασε, αναφέροντας και τη μετακίνησή του μεσούσης της περιόδου: «Η συμπεριφορά του Ελληνιάδη με πείραξε. Οπως με πείραξε που πήγε στη μέση της σεζόν σε ανταγωνιστική ομάδα. Εγώ στη θέση του δεν θα το έκανα».

Για την ιστορία, ο Ικαρος με κορυφαίους τους νεοαποκτηθέντες Μπάξτερ (24 π.), Μπεκ (26 π.) νίκησε δίκαια και έβαλε το Μαρούσι με το ένα πόδι στην Α2.