Ειδικότερα, προ 20ημέρου περίπου, ο πρόεδρος του – μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα – Οργανισμού κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι από τις αρχές του περασμένου χρόνου είχαν πραγματοποιηθεί σε πολλούς ιστότοπους του διαδικτύου δεκάδες αναρτήσεις εξυβριστικών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων, που δυσφημούν και υποβαθμίζουν το έργο Οργανισμού και του Προέδρου του.

Μετά από ψηφιακή διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών εντοπίσθηκε το ζευγάρι και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι τους στην Αθήνα.

Κατά την έρευνα, βρέθηκε μεγάλος αριθμός από τα αναρτηθέντα εξυβριστικά κείμενα, τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση.

Το ζευγάρι δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης των όρων της αυτόφωρης διαδικασίας, αλλά σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.