Συναινετική λύση στο ζήτημα της απειλούμενης διακοπής της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων πέτυχαν χθες πρυτάνεις και υπουργείο Παιδείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, με σύμφωνη γνώμη της κ. Διαμαντοπούλου, ανακοίνωσε την απόφαση να μη διακοπεί η χρηματοδότηση από την ερχόμενη Δευτέρα σε όσα ιδρύματα δεν προσδιόρισαν ακόμα εκλογές για την ανάδειξη Συμβουλίων Διοίκησης, αλλά να συνεχιστεί με δωδεκατημόρια του προϋπολογισμού του 2011 ώστε να υπάρχει έλεγχος προόδου σε μηνιαία βάση και με την υπόσχεση των πανεπιστημιακών ότι θα μεριμνήσουν για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε χθες με τους πρυτάνεις και τους ανακοίνωσε την απόφαση, αφού προηγουμένως απέσπασε τη δέσμευσή τους ότι θα πράξουν τα προβλεπόμενα, χωρίς να καθυστερήσουν άλλο την εφαρμογή του νέου νόμου για τη συγκρότηση των Συμβουλίων, τα οποία θα αναλάβουν κατόπιν την εκτέλεση των προϋπολογισμών των ιδρυμάτων.

«Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου τόνισα ότι οι νόμοι πρώτα εφαρμόζονται και, αν και όταν χρειαστεί, βελτιώνονται», δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Το κύριο μέλημά μου ήταν και είναι να έχουμε πανεπιστήμια ανοιχτά και ήρεμα. Οι πρυτανικές Αρχές συνεχίζουν να συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων βάσει της κείμενης νομοθεσίας».