Για δέκα λεπτά χιλιάδες οπαδοί της Αρσεναλ στέκονταν όρθιοι και αποθέωναν τον μοναδικό ποδοσφαιριστή στον κόσμο που έχει γίνει άγαλμα στα 34 του χρόνια: τον Τιερί Ανρί.

Ο Γάλλος, που δεν είχε φανταστεί πως θα επέστρεφε ξανά στην αγαπημένη του Αρσεναλ μετά τη φυγή του για την Μπαρτσελόνα το 2007, μπήκε ως αλλαγή στο 78ο λεπτό του αγώνα Κυπέλλου με τη Λιντς και εννέα λεπτά αργότερα πέτυχε το μοναδικό γκολ «μεγαλώνοντας τον θρύλο του», όπως είπε ο Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Ανρί ανήκει στους Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης και συμφώνησε να αγωνιστεί για δύο μήνες δανεικός στους Κανονιέρηδες για να καλύψει τα κενά των τραυματιών ποδοσφαιριστών.

«Είναι κάπως περίεργο. Μόλις επέστρεψα από διακοπές από το Μεξικό. Δεν πίστευα πως θα έπαιζα ξανά στην Αρσεναλ, πόσω μάλλον ότι θα πετύχαινα και νικητήριο γκολ. Το αίσθημα που ένιωσα όταν έστειλα την μπάλα στα δίκτυα ήταν απίστευτο» λέει ο Ανρί, που αναδείχτηκε κορυφαίος παίκτης του αγώνα από τους φιλάθλους. Οταν του έδωσαν το σχετικό βραβείο, ο Γάλλος στην αρχή αρνήθηκε να το παραλάβει λέγοντας πως «κάποιος μου κάνει πλάκα» και στη συνέχεια είπε πως «ακόμα και στον πάγκο να καθόμουν σε όλο το παιχνίδι θα μου το έδιναν».

Ο Ανρί έφτασε τα 227 γκολ με τη φανέλα των Κανονιέρηδων, στους οποίους φυσικά παραμένει πρώτος σκόρερ στην ιστορία τους και ελπίζει το γκολ εναντίον της Λιντς να μην ήταν το τελευταίο του.

«Θα τη θυμάμαι για πάντα αυτή τη νύχτα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά όταν έρχομαι στην Αρσεναλ πάντα κάτι μου συμβαίνει» πρόσθεσε ο Γάλλος, που τις προηγούμενες ημέρες φωτογραφιζόταν μπροστά στο… μπρούντζινο άγαλμά του που τοποθετήθηκε τον περασμένο μήνα έξω από το «Εμιρέιτς» ως αναγνώριση της προσφοράς του στον σύλλογο.

Στο πρόγραμμα του αγώνα ο Ανρί είχε «προειδοποιήσει» τους φιλάθλους πως δεν είναι ο παίκτης που ήταν και ούτε πήγε στην Αρσεναλ για να γίνει ήρωας.

«Οταν έφυγα από την ομάδα έκλαψα, κάτι που δεν είχα κάνει σε όλη μου την καριέρα. Αγαπώ αυτήν την ομάδα. Αλλωστε λένε πως η αγάπη είναι τυφλή. Μου είναι πολύ δύσκολο να της πω όχι», ανέφερε στο πρόγραμμα του αγώνα.

Πιο ενθουσιασμένος απ’ όλους ήταν ο Βενγκέρ, που δικαιώθηκε για την απόφασή του να εντάξει στο δυναμικό της Αρσεναλ τον Ανρί.

«Μοιάζει με όνειρο. Είναι από τις ιστορίες που λες στα παιδιά όταν αναφέρεσαι στο ποδόσφαιρο», λέει

ο προπονητής των Κανονιέρηδων, που συνεχίζει να εντυπωσιάζεται από την ικανότητα του Ανρί στο σκοράρισμα.

«Οταν πήρε την μπάλα και βρέθηκε σε θέση βολής είπα «αυτή είναι η γωνία του, αλλά όχι τόσο κοντά». Και εκεί με εξέπληξε ξανά. Δεν σούταρε δυνατά και το έκανε να φαίνεται εύκολο. Εχει αυτό το ξεχωριστό τελείωμα της φάσης. Το τελείωμα Τιερί Ανρί».